"Viimasel tunnil sunniraha ähvardusel ebaseadusliku ehitise teisaldamine ei ole just parim märk koostööst kohaliku omavalitsusega," ütles Mustamäe linnaosa vanem Lauri Laats.

Ta lisas, et linnaosavalitsuse eesmärgiks on ka korra loomine nn Szolnoki turul, mis on aastaid ümberkaudsete elanike meele- ja kodurahu rikkunud. Laatsi sõnul tuleb kiiremas korras likvideerida ka teised ebaseaduslikud ehitised ja heakorrastada Szolnoki territoorium.

Kuna turu omanik ei paista olevat huvitatud korra loomisest oma turul ega hooli seadustest, on linnaosavalitsus võtnud suuna uue turu ehitamisele Kännu Kuke kvartalis.

"Juba kevadest hakkab tööle uus Mustamäe turg. Ma ei kahtle, et see saab olema populaarne kauplemiskoht mustamäelaste jaoks," kinnitas Laats. "Ja ma ei ole sugugi kindel, et Mustamäe vajab kahte turgu."

"Szolnoki turuga seonduv probleemidepundar on kuhjunud aastatega ning seda ei saa lahendada ühe või kahe ebaseadusliku ehitise teisaldamisega," lausus Laats. "Meie eesmärk on ikkagi tagada mustamäelastele turvaline ja meeldiv keskkond, millega peavad arvestama ka siin tegutseda soovivad ettevõtjad."
FOTO: Mustamäe linnaosa valitsus