Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts korraldab 20.-28. augustini 2011 suuremahulise tantsuprojekti TeateTants 2011, mille käigus läbitakse tantsides 1000 kilomeetrit Eestimaa maanteid.

Teatetantsu eesmärgiks on läbida lakkamatult tantsides ja musitseerides 15 maakonda ning ühendada sel moel Eesti rahvas. Soovime populariseerida rahvatantsu ja -muusikat ning motiveerida tantsijaid, muusikuid ja õpetajaid tegelema rahvakultuuriga. Teatetants on osa Euroopa Kultuuripealinn Tallinn 2011 projektist.

Projekti kaasatakse kõik eelnevalt soovi avaldanud tantsu- ja muusikahuvilised.

Korraga tantsib maanteel 1-2 paari, kes jõukohase teekonna läbides annavad teatepulga üle järgmistele tantsijatele. Üks 6-8 paariline tantsurühm läbib 4-5 kilomeetrit ning nende ülesanne on jaotada see 100-150 meetristeks lõikudeks. Tantsitakse lakkamatult ehk 24 tundi ööpäevas, see tähendab, et ühe rühma lõpetamisel alustab kohe teine rühm. Keskmiseks liikumise kiiruseks on arvestatud 5,5 km/h. Teekonnal on plaanitud teha 15 minutilisi liikumispause, tantsides sel ajal kohapeal. Pausid on arvestatud keskmise liikumiskiiruse sisse.
Rühmad on oodatud oma muusikutega, kuid nende puudumisel pakume võimalust tantsida makimuusika järgi. Selleks valmistame ette plaadid sobiva muusikaga.

Kaheksa ööpäeva jooksul läbitakse põhiliselt riigimaanteid marsruudil Tallinna Raekoja plats – Lagedi – Aruküla – Albu – Ambla – Rakvere – Kiviõli – Jõhvi – Mustvee – Tartu – Uue-Antsla – Tõrva – Karksi-Nuia - Audru – Virtsu – Kuivastu – Valjala – Triigi – Sõru – Emmaste – Heltermaa – Rohuküla – Haapsalu – Risti – Märjamaa – Tallinna Raekoja plats.