Kontserdil astus üles 177 lauljat ja tantsijat - oma valla kollektiivide kõrval ka nende head sõbrad Tartu- ja Põlvamaalt.

Peoplatsi ettevalmistamine sai hoo sisse juba reede õhtul, et peopäeva hommikul proovidega alustada. Kõigepealt seadsid tantsumurul samme paika tantsijad, siis liitusid nendega ka lauljate helisevad hääled. Lõunane vihm lauldi metsa taha ja päike tantsiti pilvede vahelt välja. Proovide lõppedes ruttu särgid- hamed selga ja kaatsad jalga ning pidu võis alata.

Nii nagu ikka, algas laulu- ja tantsupidu rongkäiguga. Peoplatsil tervitas rongkäigus osalejaid kohale tulnud publik. Peo avasõnad lausus vallavanem härra Lennart Liba. Kultuuriselts Viruskundra andis üle "Aasta kultuuritegu 2011" aunimetuse, mille seekord pälvis Kiidjärve küla näitering etenduse "Latern" lavaletoomise eest. Seejärel astusid püüne peale segakoorid ja tõmbasid peo käima lauluga "Kui mina hakkan laulemaie". Vaheldumisi tantsu ja lauluga veeres peovanker kiiresti koos päiksega õhtusse. Õhtu lõpetas jalakeerutus Toomas Anni muusika saatel.

Fotod Kersti Rammo ja Külli Kolina:

Suured tänud kõigile, kes mõttega kaasa tulid ja toetasid. Ükski asi ei sünni iseenesest, vaid ikka heade inimeste toel. Eriline tänu perekond Preele ja Valgemetsa Puhkekülale, kes meile suurepärase peoplatsi tasuta kasutada andsid ja igati abivalmis olid. Suur tänu meie helitehnik Andresele, kellel oli väga tähtis osa peo õnnestumises. Olgu tänatud ka kõik teised abilised: noortekeskus, kus valmisid käepaelad; Vastse-Kuuste kooli õpilased, kes tegid kuulutused; Lennart nõu ja jõuga; Liia, kes kujundas kuulutuse ja kavad; Ain, kes korraldas parkimist; Peeter, kes vaherepliigid ütles; Eda ja Külli, kes peopäeval infolauas olid; Hele, Anu ja Terje, kes leiba küpsetasid, Triinu, kes leibadele kotid õmbles; Kai, kes juhendajate rosetid valmistas; naisteklubi Kolmapäev; kõik juhendajad, esinejad ja publik. Kindlasti ei oleks seda pidu toimunud, kui poleks tantsurühma Vihista-Viisku suurepäraseid tantsijaid, kes tegelikult kogu peo korraldamise enda kanda võtsid.

Kohtumiseni II Vastse-Kuuste laulu- ja tantsupeol - millal see täpselt toimub, sellest annab aeg arutust.

Laulu-ja tantsupeo korraldamist toetasid: Eesti Kultuurkapitali Põlvamaa ekspertgrupp ja Vastse-Kuuste Vallavalitsus. Laulu-ja tantsupeo juhid Anne Kasesalu, Katrin Peil ja Urmo Haidak.