Teise erakonna aktivistide kohalolu ei meeldinud aga mitmele kohale tulnud inimesele ning Delfi fotograafi sõnul kostis aegajalt hüüatusi, et Savisaart süüdustatavate plakatite peale peaks olema hoopis peaminister Ansipi nimi ja et IRLi aktivistid peaks sealt kaduma.

Edgari kohvik on Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare enne valimisi käivitatav projekt, kus väidetavalt soovitakse linnarahvale pakkuda meelelahutust ning kultuuri. Tegelikult on tegemist Keskerakonna promoüritusega, kus jagatakse õhupalle ja nänni, moositakse valijaid ning värvatakse uusi liikmeid.

Linna pressiteenistuse teatel on kohviku programmis lähtutud loomingulisusest, püüdes pakkuda huvitavat ja haaravat. 2011. aasta Edgari kohviku kogemus näitas, et külastajad soovivad poliitika kõrval avada oma loomingulised küljed ning ka tantsida, seetõttu on neljapäeviti kavas Edgari tantsuõhtud.

Tulemas on klaasimaali ja male õpitoad, samuti joonistamise õpituba tuntud karikaturisti Hugo Hiibuse juhendamisel. Lisaks filmiõhtutele toimub hulgaliselt kontserte, kus esinemas Väino ja Sirje Puura, Eduard Toman, Erich Krieger, Sergei Maasin jpt. Nalja saab humorist Raimo Aasaga ning maagiat hoiab õhus mustkunstnik Erich Udras. Mitmed ekskursioonid viivad avastama kodulinna kauneid ja pühasid paiku.

Kolmapäev on aga Keskerakonna häälekandja Kesknädala päev, mil loositakse külastajate vahel välja rahva poliitikalehe Kesknädal aastatellimus.