Võistlusel hinnati esteetilise tulemuse kõrval eelkõige funktsionaalsust ja otstarbekust, esile tõusid targalt heakorrastatud ning viimistletud kodud ja aiad. Žüriis olid ajakirja Kodu & Aed ja sponsorite esindajad, disainer Krista Aren ja aiandusspetsialist Eneli Käger.


AASTA KODU tiitel ja 2500 € Swedbankilt läks Heli ja Tarmo Õuna kodule Harjumaal Suurupis. See kodu tõusis esile väga hästi läbi mõeldud, detailideni ratsionaalse ja otstarbeka ning järjekindlalt terviklikkust järgiva kujundusega. Läbimõeldud sisustuslahendused lasevad igal pereliikmel end hästi tunda.

AASTA AIA tiitli ja 2500 € Garden4you'lt kuulub Pille Petersoo ja Kristjan Kalda koduaiale Viimsi vallas Harjumaal. See aed ühendab pererahva hobid ja praktilised vajadused. Kaunisse ja otstarbekasse kujundusse on seotud taimekollektsioon, aedviljakasvatus, kanad ning kõikide pereliikmete mõnus olemine.

Noore kodu preemia 1500 € Home4you'lt sai perekond Prommik, kes on 1950. aastatel ehitatud Kunda kortermajas asuva kodu kujunduse lahendanud terviklikult, elegantselt ja harmooniliselt.

Noore aia preemia 1500 € Scheteligilt läks Jaanika Oksale ja Ardi Parijõgile, kes ehitasid toreda mänguväljaku - Pelgulinna lasterohke kortermaja rõõmuks ja kasutuseks. Ühiste ettevõtmiste toel kasvab ka edasine aiakujundus.

Stiilse kodu preemia 1000 € väärtuses Iittalalt kuulub perekond Rüüsakile Tallinnas. Selle pere kodu on suurepärane tervik stiilsest, pere vajadusi arvestavast sisekujundusest, silmapaistvast funktsionalistlikust arhitektuurist ja loodushoidlikust õueruumist.

Parima õueruumi preemia 1500 € Bauhofilt said Marika Olev ja Tiit Sääsk Viljandist. Nemad on oma koduaias põnevalt ära kasutanud krundi looduslikud eeldused, kujundanud järsu mäenõlva astmeliseks aiaks ja suunanud allika oskuslikult vesirajatistesse.

Parima värvilahenduse preemia 1500 € Vivacolorilt läks perekond Kullerkannile, kelle maakodu Valgamaal võlub põnevate detailide, hunnitute vaadete ja intrigeerivate värvikombinatsioonidega.

Parima maastikukujunduse preemia 1500 € Husqvarnalt kuulub perekond Pruulile, kelle hoogsa kujunduse ja kauni värvivalikuga aed Antsla vallas Võrumaal arvestab vaadetega ümbritsevale maastikule ja on ehteks kogu ümbruskonnale.

Ökokodu preemia 1000 € Safranilt võitis Katrin Kissa, kes oma Kalamaja kodus on sidunud ühtseks silmapaistvaks tervikuks moodsa sisustuse, ökoloogilised lahendused ja nutikad taaskasutusideed..

Aiakultuuri edendamise preemia 1000 € väärtuses Hansaplantilt sai Arnold Hannust, kelle töö aiakultuuri vagude ajamisel on olnud pikk ja viljakas. Ta on aretanud mitmeid püsikusorte, kujundanud tundliku käega aedu ja koolitanud püsililli. Temalt kui väsimatult püsikute ja kiviktaimlataimede propageerijalt on nii kirjasõnas kui ka teles ilmunud aukartustäratav kogus aiandusalaseid teadmisi.

Parima vannitoa preemia 1000 € Gustavsbergilt kuulub Andra Indriksonile, kelle vannituba Nõmmel tõuseb esile kunstist inspireeritud detailide maitseka kasutamisega.

Ideeauhinna, 300 € Lutheri Stuudiolt, pälvisid Kadri Vahe ja Ahti Grünberg, kelle kavandatud riiul on heaks näiteks pakendidisaini loomingulisest rakendamisest kodus.