Kaunis kodu Kohila vallas - Allikjõe kinnistu, Loone küla - Olga ja Alar Kaljund.
Kaunis kodu Kohila alevis -
Ööbiku 1 - Luule Sulg.
Parim heakorrastatud asutus või ettevõte -
Kohila Baptistikogudus - Piia ja Viljar Liht.
Parim omaalgatuslik heakorrastamine ja haljastus -
Ööbiku 1 - Luule Sulg.

Eripreemiad

Silmapaistvalt eeskujulik tarbeaed - Varve kinnistu, Angerja küla - Valentina Kullerkupp ja Viktor Hramtsov.
Parim renoveerimine - Tõnnu kinnistu - Ave ja Vaido Kala.
Rahvakultuuri Keskuse eripreemia parimale vaimse kultuuripärandi hoidjale - Allikjõe kinnistu - Olga ja Alar Kaljund.
Loodusega kooskõlas kujundatud õue eest - Kõrgenõmme kinnistu, Loone küla - Malle Heinsaalu.

Vabaduse 32, Kohila Bapistikogudus
 Koguduse mitte väga suurele krundile on liikmed eesotsas pastor Viljar Lihtiga lihtsa katusealuse ja turvalise lõkkeplatsi näol loonud omamoodi oaasi. Hoovi ääristavad lilleklumbid, jaapani aia elementidega kiviktaimlad ning lihtsate lillepeenardega kujundatud aiasopid. Ühes sellises sopis juhtis metsamehest vallavanem Heiki Hepner komisjoni tähelepanu suurele pöögile, mis on koguduse aias meie kliimas kiiduväärse lopsakuseni jõudnud. Koguduse heakorrastatud hoov ühes kirkavärviliste lillepeenardega on eeskujuks kõigile teistele valla asutustele ja ettevõtetele.
Tõnnu kinnistu Pihali külas
Suure värava tagant avaneb vana (talu on ehitatud 1906-1909) taluhoov koos mitme väärtusliku ja hästisäilinud kõrvalhoonega. Peahoone on renoveeritud, pidades silmas kunagise talu algupärast välimust (taastatud laastukatus, laudis jne). Laste jaoks hoovil on looduslikud mänguplatsid ja puidust atraktsioonid. Alles on hoitud kõik, mis siit vanast tervemana säilinud. Nutikast uuskasutusest räägib vana reheahi, mille ümber endisesse rehetuppa on ehitatud köök, reheahju peal aga avatud spetsiaalne lugemis-lesola. Ehtne ja kaunis eesti talu.
Allikjõe kinnistu Loone külas
Märkimisväärse pindalaga hoovialale sisenedes jääb kohe silma elumaja esisel asuv indiapärane puhketerrass, mis eksootilisele väljanägemisele vaatamata sobib ideaalselt oma kohale. Kogu elumaja ja kõrvalhoonete ümbrus on kenasti planeeritud ja pidevas arengus. Hoonete vahele on kujundatud kiiduväärse kvaliteediga kiviparkett kattega tee.
Muhedana mõjub päikesevari-katusealune, kus puhkekiige kohal rippusid sel päeval kalakuivatusnöörid ühes tuules veiklevate särgedega. Kõrvalhoone ja sauna taga asuvat õueala ümbritseb hoolitsetud maastik, mida ääristavad hästi hoitud iidsed tammed. Tiigi ääres kasvab maitsekalt valitud ilutaimestik. Hoovi kaunistavad „ajalooga" taimed, mis toodud vanaema aiast Türilt ning mille säilimise eest hoolitsetakse. Eripreemia tõi perenaisele pegooniataim kui perereliikvia, mis pärandatud ämmalt miniale ja mille kasvamise ning kasvatamise lugu kantakse edasi põlvest põlve.
Kivimäe kinnistu Salutaguse külas
Vana talukoha aed on mitmekesine ja suur, lilleklumbid-peenrad ääristatud paekividega. Pilku püüab omaalgatuslik haljastus tagaaias, kus lõkke- ja mänguplats hõbekuuskedega ääristatud. Maja ees on uhke elupuude rivi, mis näitab, et eelmise peremehe kätetööd austatakse ning säilitatakse.
Perenaine märkab vanu asju, neid on kõikjal. On haruldasi esemeid ja detaile ning vähem ajaloolisi, kuid samas meeleolukaid esemeid.
Eelmisest peremehest jäänud kuurialune on improviseeritud väliköögiks korda tehtud. Ideid taaskasutuseks annab vana uks, millest nüüd on saanud laud. Eraldi kiidusõnu pälvib vankrirataste ja puuriida abil kujundatud piire.
Välja 26 Kohila alevis
Seda kaunist aeda iseloomustab liigirikkus ja läbimõeldud kujundus. Kohe hakkab silma võimas ronihortenisia, mis paistab kenasti ära ka tänaval möödujatele. Aias jalutades saab nautida rahulikku, aastatega väljakujunenud, omanäolist ning jätkuvalt meeleolukat jaapani stiilis aeda, mida kaunistavad huvitavad okaspuuvormid (nt kollane korea nulg). Traditsioonilisse aiataimestikku on peidetud palju põnevaid taimesorte, mis reedavad perenaise kirglikku botaanikahuvi.
Kõrgenõmme kinnistu Loone külas
Vana talukoha uued ehitised on minimalistlikud, sobivad looduskeskkonda, mida kujundab männimets ja äärmiselt kaunis jõekäär.
Korrektne liialdusteta elumaja, terrass, lähedal väike kastidesse paigutatud tarbeaed. Kõrvalhoone juures meeldejääv paeaääris ja kenasti kujundatud paeparkett. On näha, et pererahvas eelistab mitte sekkuda looduse loomulikku olemisse ega muuda ümbritsevat maastikku ülemäära tehislikuks.
Välja 42 Kohila alevis
Maja taga avaneb kaunis ja avar vaade jõele. Aiakujundusest on näha, et perenaise lemmikud on roosid, mille vahelt viib tee jõe äärde.
Jõeääre on pererahvas samuti kenasti heakorrastanud ja avanud vaated vastaskaldale. Vana kasvuhoone vundamendile on kujunemas iluaed, kus peaosa täidavad loomulikult roosid.
Ööbiku tn 1 Kohila alevis
Esiletõstmist ja eraldi tunnustust vajab perenaise omaalgatuslik heakorrastamine ning haljastus majaesisel. Külluslikku aeda, mis mahutatud väikesele tiheasustusala krundile, kaunistab armas tiigisilm koos lopsakate pargiroosidega. Turbaaia osas paistavad silma uhked rododendronid. Varjulised õunapuude alused on kujundatud kui erineva taimestikuga omanäolised saared. Aed „keeb lopsakusest" ning taimekooslusi on perenaine rikastanud oma vanaemalt saadud talulilledega.
Pereneaise sütitav energia annab elujõu põnevatele ilutaimedele ning võimsatele roniroosidele, mis aeda astudes kohe pilku püüavad.
Varve kinnistu Angerja külas
Maja on tänase peremehe lapsepõlvekodu. Aias hakkas perenaine nokitsema aga hoopis poja innustusel. Aida seinal on eksponeeritud nii vanu kui ka uusi tööristu, et säilitada ka tulevastele põlvkondadele mälestusi möödanikust. Poja lapsepõlve unistuse järgi oma lapsele ehitatud laste mänguväljak paistab kaugele ära. Perenaise uhkus on köögivilja aed, mis väärib eraldi esiletõstmist, sest nii hoolikalt planeeritud ja korrashoitud köögivilja aeda kohtab harva.