Tartu teaduspargi inkubatsiooni- ehk ettevõtluskeskuses oli võimalik kuulata loengut sellest, kuidas edukad noored on oma bioloogiaõpingud ja -teadmised ühendanud ettevõtlusega. Õpilased nägid oma silmaga arvutiprogrammiga ühendatud robotit, mis treis ülipeent detaili ning mida kõike annab arendada mobiilside abil. Inkubatsioonikeskus on lahkelt nõus aitama noortel oma äriideid arendada.

Kuna AHHAA teaduskeskus kujundab teadus- ja teadmispõhist avatud mõttelaadi läbi inspireeriva elamusliku kogemuse, siis said gümnasistid DNA eraldamise laboris katsetada omaenese rakkudest pärilikkusaine  eraldamist ja näha oma silmaga DNA-d.

Selle kõige loogilise jätkuna õnnestus 2. aprillil 9.-12. klassi õpilastel kooli aulas kuulata TÜ Eesti Geenivaramu direktori professor Andres Metspalu loengut.

Akadeemik Metspalu tegeleb molekulaardiagnostika ja geenianalüüsi ning DNA kiibitehnoloogia arendamisega. Rahvusvaheliselt tunnustatud teadlane otsib seoseid geenide, keskkonnafaktorite, elustiili ja inimeste tervisliku seisundi vahel, need andmed annavad võimaluse haigusi ennetada ja paremini elada. Loeng oli väga huvitav ja andis mitmesugust mõtlemisainet. Näiteks saime teada, et eestlaste geneetiline struktuur on kõige enam sarnane lätlaste omaga ning erineb oluliselt ungarlaste ja soomlaste geneetilisest stuktuurist, kuigi me ise peame tänu keelte sarnasusele just soomlasi endi sugulasrahvaks.

Loengule järgnenud kohvilauas leppisime kokku, et järgmine meie gümnasistide õppekäik toimub Eesti Geenivaramusse. Professor Metspalu avaldas lootust, et nii mõnigi meie kooli õpilane võiks tulevikus hakata õppima geeniteadust ja aitama kaasa selle arengule.