Mõelda tuleb kindlasti suurelt, aga tegutseda targalt, igati majanduslikke võimalusi kaaludes. Valla juhtkonna nimel kinnitan, et oleme avatud kõigile headele ideedele ja valmis erinevateks kohtumisteks, aruteludeks. Vaid koostöö ja väljapoole ühtse sõnumi saatmine tagab Põlva edu ja tõsiseltvõetavuse.

Ühinemisel tekkinud suure omavalitsuse näol on tegemist sisuliselt täiesti uue asutusega. See tähendab uut registrinumbrit, uut struktuuri, uusi lepinguid töötajatega, uut eelarvestrateegiat ja paljut muudki. Seejuures eeldatakse, et kõike tehakse kiiresti. Paraku on seadusandjad praaki teinud ja mitmedki ühinemist reguleeriva õigusakti nõuded on teiste seadustega vastuolus.

Üks on kindel, tähtsate otsustega tuleb kiirustada aeglaselt. See kehtib ka vallavalitsuse asukoha osas. Esialgu jätkavad kõik ametnikud tööd ja kodanike teenindamist endistes ruumides. Detsembrikuu jooksul, pärast ametnike sisekonkurssi saab selgeks, kus vallavalitsuse osakonnad hakkavad asuma ja kus milliseid teenuseid osutatakse. Kindlasti anname sellest teada ka järgmises valla ajalehes.

Valimiste eel ja järel igatsesid paljud Põlvas muutusi, samas täpsustamata, milliseid. Usun, et siiski ei peetud silmas seniste, linnas juba harjumuseks saanud teenuste vähendamist või vallas külade toetuse kaotamist. Mõistagi tuleb kõigepealt hinnata rahalisi võimalusi, aga kui rahakoti sisu vähegi lubab, tahame säilitada kõik olemasolevad hüved ja teenused, ühtlustades tingimused kõigile vallakodanikele.

Uue valitsuskoalitsiooni eesmärgiks pole kokkuhoid iga hinna eest, küll aga peame mõtlema, kuidas vältida dubleerimist ja võtta üle parimad kogemused seniselt vallalt ja linnalt ning rakendada need maksimaalselt uue omavalitsuse teenistusse. Vaid senisest efektiivsem majandamine ja paikkonna eeliste väljaarendamine toob lõpuks sünergia ühinemisest ning täiendava tulu meie ühisesse rahakotti.

Jõuame aasta kõige pimedamasse aega ja pühapäeval süütame advendiküünla. Soe sügis küll leevendab toimetulekut, aga paljudele on see hingeliselt kõige raskem aeg.

Märgakem siis pakkuda tuge omastele, aga ka naabritele, eriti neile, kes üksi. Ikka selleks, et jõulurõõmu oleks meil kõigil, nii andjatel kui saajatel.

Rahulikku advendiaega!