Žüriid juhtinud Tartu Kutsehari­duskeskuse kokkade kokk Õnnela Muuga rääkis pärast, et tänavused uhhaad kukkusid välja maitsvamad ja huvitavamad kui mullu. Seda ras­kem olnud neid degusteerimise järel reastada. Lõpuks otsustati, et esikol­mik näb välja nii:

1. Kuu talu

2. Jõe supiköök

3. Palmako

Nõnda sai Ruben Poljakovi võistkon­nast senise topeltvõitja Palmako ku­kutaja ja punavalge 3+1 Cheyenne-paadi omanik.

Peale auhindade jagati hulgaliselt eriauhindu, näiteks kõige selgema uhhaaleeme, efektseima serveerin­gu ning uhkeima keedukatla eest. Luunja kultuurimaja tõusis sellesse ritta kui kõige abivalmim võistkond, preemiaks Vanemuise poolt välja pandud teatripiletid.

Selles katlas valmib kavala näoga Ruben Poljakovi käe all võidu-uhhaa. Fotod: Aare Anderson

Omaette abivalmidust demonstreeris autasustamisel Jõe uhhaköögi võist­kond, kes kinkis värskelt võidetud Conectra kilpkonnad edasi Luunja lasteaiale Midrimaa.

Uhhaade rahvahääletuse võitjale oli seekord auhinna välja pannud Luunja Vallavalitsus. Kui hääletus­sedelid olid kokku loetud, selgus, et vallavanem Aare Andersonilt võtab Cheyenne-paadi vastu Palmako võis­tkond (Feliks Padar, Viktor Gorbunov ja Guido Gorbunov).

Sama koduedukalt kulges esmakord­selt kavas olnud õngitsemisvõistlus, millel hoidis silma peal Kavastu Algkool-lasteaia direktor Aare Jae-maa. Teda erapoolikluses süüdistada ei saa, sest võitja selgitas välja kaal, millele õngitsejate saak laoti. Kaalu­osuti otsustas, et Tartu Metsakaup­mehe poolt välja pandud Jonseredi trimmeri uus omanik on Priit Parkja. Tuleb tunnistada, et kui Priit trim­merikastiga Kavastu elumajade poo­le astus, saatsid teda üsnagi kadedad pilgud.

Metsakaupmehe omanik Tullio Raudsepp tegi samas kõigile uhha­peolistele ühe ärilise ettepaneku, aga seda ei lubatud neile levitada, keda kohal polnud.

Tänavused kaugemad uhhaakeetjad olid Kavastusse saabunud Keilast, Otepäält, Peipsi veerest ja Saadjärve äärest. Seega on Gigal koos Palmako ning Luunja Vallavalitsusega mõtte­ainet, mis uhhaapeost edasi saab.