Aasta jooksul meelitati küll üle kolima ja väideti, et on väga soodsaid pakette, aga lähemal tutvumisel ja arvutamisel selgus, et hinnavahed olid vaid sajandiksentides ja kokkuhoid vaid sentides.

Lisan siia graafiku oma kuludest elektrienergiale aasta jooksul. Esimene tulp on tegelikult 2012. a. detsember. Mõnda lugejat vast üllatab kulude vähenemine aasta teises pooles. See on peamiselt tingitud elektrilampide väljavahetamisest LED-lampide vastu, millest olen ka varem kirjutanud. Vahetasin oma kodus välja kõik lambid. Praegu on minu korteri lampide koguvõimsus alla 100 W ja see mõjub oluliselt. Sellele aitas oluliselt kaasa odavamate LED-lampide müügiletulek. Olen veendunud, et hiljemalt aasta jooksul on lisakulu kaetud. 

Kasutasin laua-, seina- ja põrandalampides uudset lambitüüpi, s.o. GU 10 sokliga lambid, mis on eriti väikese võimsusega, kuid piisavalt tugeva valgusvooga. Nende sobitamiseks tavalistesse pirnipesadesse (E-14 ja E-27) on müügil vastavad adapterid. Laearmatuuri nad hästi ei sobi, kuna nende valgusvihk on suhteliselt kitsas ja tekib laiguline valgus, sinna panin hõõglambiga sarnased lambid võimusega 7 W. Iga asja juures on kasulik mõelda ja kalkuleerida. Kodus on kasulik kasutada ka pistikupessa sobivat voolumõõtjat, et välja selgitada, kui palju energiat kulutab iga kodumasin ja siis mõelda, kas seda või teist neist ikka tasub väga tihti sisse lülitada.

Ühe minu varasema loo ilmumise järel internetis kurtis keegi kommentaariumis, et LED lamp on paha, kuna ei anna sooja. No kütmise jaoks on ikka muud võimalused.