Adenoviiruse põdemine võib kulgeda sarnaselt teiste hingamisteede haigestumistega, kuid sellega võivad kaasneda ka silmapõletik, seedehäired ja kõhuvalu. (Rahvasuus on seda ka silma- või kõhugripiks nimetatud, kuid maailm selliseid haigusi ei tunne.)

RS-viirus tekitab köha, mis võib kulgeda astmaatiliste nähtudega, nii et lapsel võib tekkida lausa lämbumisoht.

Gripp algab tavaliselt kõrge palaviku ja lihaste valuga, on eelpool nimetatutest märksa tõsisem haigus, sest võib tüsistusena tekitada kopsupõletikku, neeruvaagnapõletikku või krooniliste haiguste ägenemist. Kergemini levib ja ägedamini kulgeb just A-gripp.

Terviseamet tuletab meelde, et gripi kõrgajal võiksid tööandjad lubada haigusnähtudega töötajatel olla pigem mõned päevad kodus, kui jätkata haigena tööl käimist. Kõige ohtlikum on haigust eirata ning rahuliku põdemise asemel jätkata tööl käimist, võttes samal ajal kiiret leevendust lubavaid käsimüügiravimeid. Võimaldades töötajal mõned päevad kodus põdeda, saame vältida raskeid tüsistusi ja ennetada pikemaajalist töölt kõrvalejäämist. Ühtlasi aitab see lõpetada gripi edasist levikut.

Soovitused viirusnakkuste põdejatele:
• tuleks koju jääda ja ennast terveks ravida, kuna haigestunu võib teisi nakatada kuni seitse päeva. Haigena tööl/koolis käimine kurnab organismi;
• köhides ja aevastades tuleks nina ja suu salvrätiga katta;
• tuleks pesta tihti käsi;
• vältida silmade puudutamist. Enamik gripiviiruseid on vastuvõtlikud viirusevastastele ravimitele. Kuna viirusevastased ravimid on retseptiravimid, siis määrab vajaliku ravimi haigele arst. Antibiootikumidest gripi puhul abi ei ole.