Aulas võis vaadata Eesti Panga koostatud väljapanekut ,,Eesti raha margast euroni". Ligi sajandi jooksul Eestis käibel olnud rahatähtede uurijad said omamoodi osa ka samas toimunud muusikatöötoast - trummar Reigo Ahvena juhendamisel õppisid rütmi põristama nii lapsed kui täiskasvanud. Vaatamata sellele, et pealtnäha lihtne tegevus osutus trummi taga istudes tunduvalt keerulisemaks, jätkus huvilisi mitmeks vahetuseks.

Sama populaarne oli võimlas tantsuõpetaja Paul Pobkovi töötuba, kus koos lastega harjutasid hoogsat liikumist ka mitmed lapsevanemad.

Tantsijate ja trummarite ühiseks eesmärgiks oli päeva pidulikul lõpetamisel õpitud looga ette astuda.

Hambatehnik Ave Arumäe tutvustas õpilastele oma igapäevatööd ja lauale laotatud hulga näidismaterjalide põhjal selgitas, kuidas valmivad hambakroonid ja -proteesid.

Töötubade vormis läbi viidud tundides tutvustasid oma eriala erinevate elukutsete esindajad: korstnapühkija Andres Jaanus, hambaarst Katrin Kalajas, OÜ Vändra esindaja agronoom Jaan Toobal, AS Vändra Tare juhataja Jaan Reinsalu, alevivanem Toomas Sonts, sotsiaaalnõunik Kersti Tilk, MS Balti Trafo juhatuse esimees Jaanus Luberg, TTÜ üliõpilane Reimo Tarkiainen, Pärnu Ettevõtluskoja esindaja Lenno Põder, karjäärispetsialistid Kätlin Muru ja Kätlin Adamsoo, pedagoogid Kersti ja Jaak Valgeväli.

Kõikidel selle päeva uutel õpetajatel oli korralik tööpäev, sest tund tuli läbi viia neljal korral, neljale erinevale kuulajaskonnale.

AS Tavidi ja AS Eesti Posti juhatuse esimehe Meelis Atoneni teemaks oli ,,Kuld". Tema viimasele kohtumisele olid oodatud ka täiskasvanud kuulajad. Säästmise ja investeerimise temaatikalt mindi siiski eakamate küsijate initsiatiivil kiiresti üle päevapoliitikat ja igapäevast toimetulekut puudutavate teemade juurde.

KMA peadirektor Marek Helm kiitis oma kuulajatest 8. klassi õpilasi: ,,Nad olid kõige elavamad ja esitasid kõige rohkem küsimusi. Tundus, et tollivaldkonnast teadsid päris palju."

Helm toonitas, et Eestis on praegu kõige suurem puudus erialaspetsialistidest. ,,Meil tegi tööõpetuse õpetaja lihtsa testi - käskis aja peale mutrid-poldid kokku panna. Mul see hästi ei õnnestunud, tööõpetus mulle ei sobinud. Aga intellektuaalne töö, töö inimestega mulle meeldib," andis samades kooli klassiruumides oma teed alustanud tänane Eesti Maksu- ja Tolliameti juht õpilastele esimese lihtsa suuna, millest alustada oma tuleviku planeerimist. ,,Käisin 9 aastat muusikakoolis. Hing igatseb muusikaga tegeleda ja mõnikord olen analüüsinud, kas tegin vale valiku.

Saksamaal on tehtud uuring, mille tulemused kinnitasid, et inimesed, kes on tegelenud muusikaga, on paremad juhid," leidis kõneleja oma õigele valikule kinnituse. ,,Kogemus tuleb üles ehitada, töötades erinevatel ametikohtadel."

Koolidele heidetakse sageli ette õppekavade vähest seost igapäevaeluga. Karjääripäeval oli õpilastel võimalus saada ettekujutus päris paljudest elukutsetest, võimalus erialainimeselt lisa küsida või töötoas praktiliselt järgi proovida. Ettevõtluspisikuga harjutatakse meie koolis lapsi juba algklassidest alates.

Pärast paljusid kohtumisi avati jalutussaalis ülekooliline laat, kus klassid olid valmistanud müügiks kauba, kujundanud müügiletid ja reklaamid oma toodetele. Laadakaupa ostsid nii õpetajad, õpilased kui ka külalised.

Kooli direktor Peeter Putk tänas päeva pidulikul lõpetamisel kõiki abilisi ja esinejaid. Esimesest nähtavast kasutegurist rääkisid samas enda eest trummarite ja tantsijate töötoas selgeks õpitud etteasted.

Ükski ettevõtmine ei sünni iseenesest, vaid põhjaliku ettevalmistuse ja koostöö tulemusel.

Toimunud karjääripäev sai teoks majandusõpetajate Riina Sikkali, Silja Enoki ja Ene Kitsniku eestvedamisel.