Haanja valla elanikud on korduvalt pöördunud suuliselt Haanja Vallavalitsuse ja volikogu liikmete poole väljendades rahulolematust Haanja küla perearstiteenuse suhtes. Kodanike sõnul on probleeme tekitanud perearsti vastuvõtuaeg, mis on kaks korda nädalas korraga ainult kaks tundi ning mõlemal päeval on need ajad hommikul. Kodanikud on kurtnud, et arst on isiklikult kohal vaid ühel päeval ja teisel päeval on kohal ainult õde. Kaebusi on tekitanud nii perearsti töö kvaliteet kui suhtumine patsientidesse. Haanja Vallavalitsus on koos Võru Maavalitsuse sotsiaal- ja ter vishoiunõunik Mare Udrase, maavanem Andres Kõivu ja perearst Tiiu Roosiga ühise laua taga istunud juba alates 2011. a sügisest. Kokkusaamise põhjuseks oli perearst Tiiu Roosi esitatud lahkumisavaldus.

Aasta tagasi toimunud ühisel arutelul selgitas Tiiu Roos oma lahkumist sooviga pühendada ülejäänud aeg iseendale. Perearst kurtis ka vastuvõturuumide mittevastavust nõuetele, mille tõttu olevat patsientide teenindamine võimatu.

Ühisel arutelul jõuti kokkuleppele, et Haanja Vallavalitsus vahetab oma kuludega ära kaks akent ja paigaldab lisaks ka elektriradiaator, et ruumid oleksid soojemad. Vastavalt kokkuleppele paigaldati ruumidesse kaks radiaatorit, vahetati kaks akent ja tehti sanitaarremont wc-s. Haanja Vallavalitsus on tulnud vastu ja tasub oktoobrist aprillini perearsti eest igakuiselt pool elektriarve summast. Igal aastal on vallavalitsuse kuludega soetatud perearsti ruumide kütmiseks vajaminevad küttepuud. Selgituseks olgu öeldud, et perearsti ruumide vastavuse eest nõuetele vastutab teenuse osutaja (perearst) ja esitatavad nõuded tulenevad "Tervishoiuteenuste korraldamise seadusest" ning sotsiaalministri määrusest. Perearstile eraldab ruumide ülalpidamiseks raha ka haigekassa. Maavalitsuses kohtumisel antud lubadustest ei ole perearst kinni pidanud.

2. oktoobril 2012.a toimus järjekordne kohtumine Võru Maavalitsuses. Kohtumise aluseks oli taas perearsti poolt esitatud lahkumisavaldus, kus seekord oli lahkumise põhjusena kirjas, et teenust ei saa osutada ruumide mittevastavuse tõttu. Vallavanem selgitas, et vald on omalt poolt antud lubadused täitnud, kuid see on jäänud ühepoolseks. Samuti pööras vallavanem tähelepanu elanike poolt laekunud kaebustele. Kahjuks jäi kohtumise sisu ühepoolseks süüdistuseks valla suhtes ning vallavanema poolt tõstatatud küsimused perearsti poolt osutatava teenuse kvaliteedi ja ka täitmata lubaduste osas lükati vestlusest kõrvale.

Tänaseks on Haanja Vallavalitsus saanud oma järelpärimisele perearsti vastuvõtuaegade ja teenuse kvaliteedi kohta vastuse Võru Maavalitsuselt, kus on kirjas perearsti vastuvõtuajad Haanjas, mis on järgmised
: esmaspäeval kella 8 - 11 ja neljapäeval kella 8 - 11. Pereode votab vastu esmaspäeval, teisipäeval ja neljapäeval kella 9 - 14.
Perearsti teenuse kvaliteedi osas ei olevat võimalik asjaolusid välja selgitada, kuna patsiendid ei soovi oma isikuandmeid avalikustada, ilma milleta ei olevat meditsiinis võimalik teiselt osapoolelt selgitusi saada. Vastusest selgub veel, et hetkel on Võru Maavalitsuse pingutused suunatud uue perearsti või asendusarsti leidmisele.

Viimasel kohtumisel lepiti kokku, et Haanja Vallavalitsus teeb taas oma kuludega korda perearsti kasutuses olevates ruumides elektrisüsteemi ja välja vahetatakse ülejäänud ruumide aknad, mis on tänaseks päevaks tehtud. Aasta lõpuks paigaldatakse lisaks õhk-õhk soojuspumbad, mis aitavad ruumides hoida ühtlast temperatuuri ja kaks helikindalt ust.

Haanja Vallavalitsus on palunud Võru Maavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiunõunik Mare Udrase osa võtma Haanja Vallavolikogu istungist, mis toimub 22. novembril 2012.a, et veelkord arutleda perearsti teenuse üle.