Juba septembri algusest on Haapsalu noorte huvikeskuses käinud veel tihedam noorte sagimine. Kes tantsib, kes võimleb, isegi meie linna kõige pisemad on kohal.

Nimelt valmis augusti viimastel nädalatel Haapsalu noorte huvikeskuse Wiedemanni tänava majas saal. Saal noorte endi tarbeks, nende endi tubli tööga.

Lugu sai alguse sellest, kui noorte tantsurühm The Wild One´s, eesotsas Roger Tibariga, pöördus suve keskel Haapsalu Noorte Huvikeskuse poole. Nende palveks oli leida ruum, kus TWO saaks trenni teha. Kuna äsja oli vabanenud endine poiste tööõpetuse metallitöö klass huvikeskuse II korrusel, said noored suve jooksul võimaluse sellest enestele tantsusaal kohandada.

Ruum oli aastate taguse remondiga, vana ja räsitud, aga nii ei saanud see jääda. See tuli vanast kolast tühjaks teha ning treeninguteks sobivaks muuta. Tuli leida võimalused ja vahendid selle korrastamiseks.

Üle kolme nädala käis Haapsalu noorte huvikeskuse teisel korrusel aktiivne remonditegevus, tänu millele oli septembri alguseks valminud üks uhke treeningsaal.

Rahaga tuli appi noortele Haapsalu noorte huvikeskus läbi Euroopa Sotsiaalfondi „Noorte omaalgatusfondi" rahadega. Tänu NAF projektikonkursile said noored piisava algkapitali, et osta kõik remonttöödeks vajalikud vahendid - alustades pahtlist, lõpetades värvidega. Kogu vajalik kraam olemas, hakkasid noored usinalt tööle. Kolme nädala jooksul käidi igapäevaselt hoolega remontimas. Töödesse kaasati ka oma sõbrad, vanemad ja tuttavad. Saal saigi valmis!

Kuna ruum asub Haapsalu noorte huvikeskuse majas, said tänu noorte tegevusele, sellest aastast ka huvikeskuse osad huviringid saalist endale klassiruumi. Wiedemanni tänava majja kolisid beebikool ja väikelaste võimlemine.

Nüüdsest on ruum juba aktiivses kasutuses. Kodu on leidnud endale tubli töö teinud tantsutrupp The Wild One´s, noored tantsijad grupist Džadern ja veel nii mõnigi huviline.

Suured tänud tublidele noortele väga ilusa saali eest! Veel fotosid leiad kodulehelt.