Aktus algas vallavanem Priit Lombi sõnavõtuga, kes kutsus suure sünnipäeva eel mõtisklema, mida peaksime oma igapäevaelus muutma ning milliseid ootusi endale ja teistele seadma, et tagada inimvara säilimine ja areng. Ikka selleks, et viie aasta pärast, kui meie riik tähistab oma sajandat sünnipäeva, saaksime tehtule tagasi vaadates öelda, et andsime omalt poolt kõik.
Eelmise aasta Haaslava valla Hea Tegu tiitli sai sel korral Roiu Noortekeskuse asutamine. Kõik Hea Teo tiitlile kandideerinud said toetushäälte osaliseks, mistõttu peab tõdema, et kõik sündmused ja saavutused on märkimist väärt ning vallarahvale olulised. Roiu Noortekeskuse asutamine edestas vaid mõne häälega Lange motokrossiraja rajamist, kuid suurte plaanidega keskusel on kahtlemata järgmistel aastatel head võimalused aunimetus endale napsata. Hääletada sai nii pabersedelitel kui Interneti vahendusel. Hääletusaktiivsus oli kõigi aegade kõrgeim ja ulatus enam kui 200 hääleni. Vallavanem Priit Lomp andis noortekeskusele üle tunnustuse "Hea Tegu 2012" seinataldriku näol, mis loodetavasti Noortekeskuse seina ehtima hakkab. Noortekeskus tänas omalt poolt kogu vallarahvast, kinkides vaatajatele kaasakiskuva - Melbourne Shuffle esituse.
Roiu Noortekeskuse tantsutrupp “Melbourne Shuffle”

Nagu juba tavaks saanud, kuulutati välja ka noorte kultuuri-, haridus-, ja spordipreemia -Tuleviku tähed 2012 laureaadid. Eriti edukad olid möödunud aastal valla noored sportlased, mistõttu anti välja koguni seitse spordipreemiat. 13. veebruaril toimunud kultuuri- ja spordikomisjoni istungil valiti laureaatideks:

Spordipreemia

I Anette Traks, II Keitlyn Kruus, Rainer Grosberg, Hardi Roosiorg, III Triine Ottender, Ott-Eric Ottender, Mihkel Ustav

Hariduspreemia

I Andre-Loit Valli, II ja III koht jäeti välja andmata. Kultuuripreemiat seekord välja ei antud.

Volikogu esimees Taivo Kirm õnnitles kõiki preemia saajaid ning andis üle diplomid ja stipendiumilepingud. Ajaloohuvilisena kõneles ta ka aastapäeva aktustest esimese Eesti Vabariigi ajal. Lisaks preemiate andmise tseremooniale esinesid aktusel segakoor "Priius", Haaslava Meeskoor, naistantsurühm Krüsanteem ja Egle

Tavita laululapsed. Publikut oli kogunenud palju ja meeleolu pidulik. Pärast aktust oli vallavalitsuse poolt kaetud kohvilaud koos maitsva kringliga, et aktuse ajal kogetud head emotsiooni saaks vabas vormis jagada ka teiste osavõtjatega.