Aegade jooksul on selle maja ees olnud erinevaid piirdeid, nt lahtistest kividest paekivimüür, paar erineva puitosaga ja silikaatkivist postidega piiret.

Kõnealuse projekti raames andis OÜ Orgita Põld töömehed ja tehnika, et vanad aiapostid ära vedada. OÜ Orgita Paekivitooted tõi oma karjäärist kohale suured dolomiidilahmakad, mis kohalikud mehed ise parajaks lõhkusid. Et aed püsiks kindlamalt, kasutati selle tegemisel tsemendisegu.

Juuli ja augustikuu jooksul toimus kaheksa talgupäeva. Põhiline aiameister oli Jaanus Reose oma poegadega, aga aia tegemisel panid käed külge 30 meest, rääkis rahvamaja juhataja Eha Kaljusaar, kes oli kultuuriseltsi juhatuse liikmena toimuva korraldaja. Abiliste tunnustamiseks kavatseb ta korraldada ka tänuõhtu. Kaljusaar on väga rahul, et rängemaks kujunenud töö tegemisel leidus nii palju vabatahtlikke abilisi. Kohalik mees Aivo Moor lubas graveerida müüri sisse paigaldatud püstisele kivile ka tänavuse aastaarvu, et ehitamisaeg oleks silme ees. Samuti on müüri otstes süvendid lilledede jaoks.

MTÜ Haimre Kultuuriselts kirjutas projekti kohaliku omaalgatuse programmile ja ettevõtmise elluviimiseks eraldati 1639 eurot, millest Märjamaa valla omaosalus oli 164 eurot.