Neonilla lugu on heaks näiteks sellest, kuidas oma oskused äriks pöörata. Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid ootavadki selliseid ettevõtlikke inimesi, kellel on mõni konkreetne oskus, millest võiks tulevikus saada päris oma sissetulekuallikas. Paljud inimesed on oma põhitöö kõrvalt midagi „hingele“ teinud – küpsetanud, sõbrannadele kleite kavandanud, sisekujundusele mõelnud või oma kodu jaoks mööblit restaureerinud. Ühel hetkel hakkab tunduma, et miks mitte sellele kogu päev pühendada. Ka siis, kui ei soovita suurt ja globaalset äri püsti panna, maksab ettevõtlusega tegeleda.

Kui seni oli inkubaatorisse sisenemisel vaja ettevõtluse algteadmisi ja olemasolevat noort ettevõtet, siis nüüd ei ole ettevõtte vanus enam oluline, vastavalt ettevõtte arengustaadiumile saame pakkuda vajalikku nõu ja tuge. Vastust küsimusele, kas sinu ideest võiks saada ettevõte, soovitame tulla otsima Kopli inkubaatorisse (Tallinn, Kopli 98), kus teisipäeviti (kell 13-17) ja neljapäeviti (kell10-14) on tasuta nõustamispäevad. Ootame alustavaid ettevõtjaid kogu Eestist.

Inkubaatori teenused oleme praegu jaganud kolme moodulisse. Ärialustusmoodulis aitab personaalne konsultant leida vastuseid küsimustele nagu „Mis probleemi ma lahendan?", „Kellele ma seda teen?“, „Kuidas ma seda müün?“ – ühesõnaga äriplaani läbi mõelda. Mooduli jooksul toimuvad praktilised koolitused ja töötoad ning nõu saab mitmetelt erialaspetsialistidelt.

Kui need teemad on selged, siis on õige aeg siseneda äriarendusmoodulisse, kus inkubaator pakub lisaks tuge turu-uuringute läbiviimisel, tootearenduses, vajadusel ekspordiplaanide koostamisel ning täiendõppes.

Head mõtted tulevad ikka toetavas keskkonnas. Nii on loomeettevõtted koondunud Veerenni tänaval asuvasse Loomeinkubaatorisse ja tehnoloogiaettevõtted Ülemiste inkubaatorisse. Kui oma tööruumist välja astudes saad kohe sarnase valdkonna inimestega juttu puhuda, on koostööprojektid kerged sündima.

„Ettevõtja tee ei ole kerge. Teinekord tuleb töötada hommikust õhtuni, aga sa oled iseenda peremees, ise ju valid, millal ja kui palju töötad. Edu pant on usus, et see, mida teed, on õige – tuleb uskuda oma soovide täitumisse,“ rõhutas Neonilla.

Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid saavad aidata unistuste täitumisele mitu sammu lähemale.
www.inkubaator.tallinn.ee