Samas on Viimsis praegu käimas elanikuks registreerimise kampaania "Jõuluks koju". 12. detsembril 2012 lõppeva kampaania käigus võib võita loteriil mitmeid auhindu.

Seepärast soovitame ümberregistreerimise toimingud kavandada enne 12. detsembrit. Vallavalitsus andis 1. novembril volikogule esimeseks lugemiseks üle 2013. aasta eelarve eelnõu, mille kohaselt kasvab 2013. aastal valla eelarve põhitegevuse tulude maht 5,9%. Aastal 2012 on võrreldes 2011. aasta kümne kuuga tulumaksu rohkem laekunud 6,5% ja loodetavasti selline kasv ka jätkub. 2013. aasta eelarve suurim investeering on Randvere kooli ehitus, mida vald teostab täielikult omavahendite arvelt.

Viimsi valla eelarve tulude maht 2012. aastal on 19,8 miljonit eurot. Maksumaksjate arvu kasv lubab oodata ka suuremat tulumaksu laekumist valla eelarvesse. Viimsi vallas elab käesoleva aasta novembrikuu seisuga 7900 maksumaksjat, kellelt on laekunud septembri lõpu seisuga 1362 eurot tulumaksu iga maksumaksja kohta. Selle näitaja poolest edestame kõiki teisi omavalitsusi, seega kõige suuremat tulu teenivad just Viimsi elanikud. Teisel kohal on Harku 1312 euro ning kolmandal Rae vald 1212 euroga maksumaksja kohta.

Viimsi Heategevusball on jälle lähenemas ning kõik on taas teretulnud! Tegemist on tavapärase vahva aastalõpu heategevusüritusega, mille piletite müügist saadav tulu läheb Viimsi Invaühingule erivajadustega laste toetuseks. Viimsi Invaühingu, valla ja Viimsi Kooli poolt korraldatav ball toimub 8. detsembril, tavapäraselt Viimsi Koolis. Head teha on seegi kord imelihtne. Ma tänan ette kõiki, kes otsustavad, ostes pääsme või osaledes kunstioksjonil, neile lastele heateo teha.

Viimsi Vallavolikogu algatas 2006. aastal üldplaneeringu teemaplaneeringu "Viimsi valla teedevõrgustik, sõidu- ja kergliiklusteed". Teemaplaneeringu peamine eesmärk on teedevõrgu, kergliiklusteede, parkimise ja ühistranspordi planeerimise põhimõtete kujundamine, sõiduteede, kergliiklusteede ja rööbastranspordi trasseeringute tulevaste asukohtade määramine. Teede teemaplaneeringu avaliku väljapaneku käigus laekus 24 vastuväidet, millest ühel oli 399 allakirjutanut.

Nimetatud kirjas sooviti, et loobutaks Püünsi küla metsapoolsele piirile uue alternatiivse tee planeerimisest Reinu tee ja Annuse tee vahelisel lõigul ning Annuse tee pikendusest ida suunas Rohuneeme puhkemetsa- alale. Selle ettepanekuga planeeringu koostamisel ka arvestati ning neid teelõike teemaplaneeringus ei kavandata.

Kuna planeeringu menetlus venis pikale, tekitas see ka palju segadust ja pingeid, sealhulgas vallavalitsuse poolt kodanike avalduse alusel kriminaalmenetluse algatamise taotlus politseile. Vabandame tekkinud ebameeldivuste pärast Esta Järve ja Jüri Kruusvee ees, keda alusetult kahtlustati seotuses allkirjade võltsimisega. Välistamaks võimalikke arusaamatusi tulevikus teeb vallavalitsus edaspidi strateegiliste planeeringute menetluse käigus tihedamat koostööd asjasse puutuvate külavanematega.

Tšehhi Vabariigi Suursaatkond Tallinnas korraldas 16. novembril Tšehhi Parlamendidelegatsioonile kohtumise kolme Eesti kohaliku omavalitsusega, et arutada kohalike omavalitsuste finantseerimise metoodikat Eestis ning riigi ja kohalike omavalitsuste suhtlust ja kitsaskohti. Viimsi vald avaldab tänu suursaadik Richard Kadlčákile võimaluse eest kohtumisel oma kogemusi jagada.