Esimeseks suuremaks ürituseks saab olema Loovuskoolituse korraldamine. Loovuskoolitus toimub septembrist detsembrini nädalavahetustel, kokku seitse koolituspäeva. Koolitus on mõeldud nii lastele, noortele kui täiskasvanutele, nii meestele kui naistele. On mõeldud ka lastega kodus olevatele vanematele – selleks on koolituse ajal lastele eraldi juhendajaga õpituba, kus õpetatakse loovtegevusi ja meisterdamist erinevatest materjalidest.

Kavas on järgmised õpitoad ja toimumisajad: *Laastupunutiste õpituba - september 2010 (36. nädal) *Nahkehistöö õpituba - september 2010 (37. nädal) *Pärlitehnika õpituba - oktoober 2010 (40. nädal) *Tekstiilitrüki õpituba ja pildiraamide valmistamine - oktoober 2010 (41. nädal)
*Nahkehistöö õpituba - november 2010 (46. nädal) *Kraklee ja salvrätikutehnika õpituba - november 2010 (47. nädal)
*Jõulukaunistuste ja jõuluseadete valmistamise õpituba - detsember 2010 (48. nädal)
*Valminud tööde näitus Haljala Rahvamajas - detsember 2010 (49. nädal)

Kuna kohtade arv on piiratud, toimub kõikidesse õpitubadesse eelregistreerimine, mille kohta anname infot järgmises lehes.

Teise suure ettevõtmisena korraldame kodanikupäeval, 26. novembril 2010.a kodanikufoorumi „Mina ja partnerid“. Foorum on kavandatud kaheosalisena. Päeva esimene pool hõlmab informatsiooni ja kogemuste vahetamist. Kuulatakse erinevate esinejate ettekandeid kodanikuühenduste ja kaasamise teemadel. Päeva teine pool on suunatud rühmaaruteludele, kus toimub probleemipüstitus ja sellele lahendusvariantide leidmine. Rühmaarutelude käigus saadakse uusi ideid, mida siduda oma tegevustesse. Päeva moderaatori juhendamisel sõnastatakse oma ideed või probleemid ja jõutakse kas ideest teostuseni või probleemi lahenduseni, sõltuvalt konkreetse rühma ootusest.

Kultuuriseltsi südameasjaks on ka Haljala ja selle ümbruse ajaloo jäädvustamine. Ka selles osas on mõningad mõtted, millest siinkohal veel vara rääkida.

Loomulikult jätkab sügisel oma kokkusaamistega kirjandusring Haljala Raamatukogu juhataja Elve Veldi eestvedamisel ja meie kuldvara Salme Heinla kaasabil. Kirjandusringil on valminud tegevuskava juba 2011. aasta aprillikuuni ja sealt edasigi. On nii palju teemasid, millest rääkida ja kohti, mida külastada, kas vahetult ringreise korraldades või teiste kogemuste vahendusel. Igal kuul septembrist kuni aprillini on oma teema. Kuna rahvakalender lihtsalt on oluline, siis on kuude teemad suuresti seotud rahvakalendriga. Nii on november hingedekuu ja detsember jõulukuu ning veebruaris on meie riigi sünnipäev, aga on ka looduskuu ja raamatukuu.

Ootame kõiki aktiivselt kaasa lööma. kultuuriselts@haljala.ee