Viimasel ajal on valda laekunud palju kaebusi lahtiselt jooksvate koerte pärast. Talvel, kui aia äärtes on kõrged hanged, mis võimaldavad loomal üle aia hüpata, on see probleem veelgi rohkem päevakorral.

Kuna Viimsi valla lemmikloomapidamise eeskiri kohustab loomaomanikku tagama looma viibimise oma kinnisel territooriumil igal aastaajal, ei ole vabanduseks põhjus, et loom hüppas üle aia, kuna hanged on kõrged. Lemmikloom tohib viibida avalikus ruumis ainult koos peremehega või tema eest hoolitseva inimesega.

Siinkohal tuletame meelde, et meie vallas on koerte ja kasside (alates 1.01.2013) kiibistamine ja registrisse kandmine kohustuslik. Kavatseme järelevalvet selles valdkonnas tõhustada.

Koera viibimine avalikus ruumis ilma järelevalveta toob kaasa väärteomenetluse ja kuni 200 euro suuruse trahvi. Kui tegemist on looma agressiivse käitumise ja vigastuse tekitamisega kas inimesele või teisele loomale, võib trahvisumma ulatuda 400 euroni, millele lisanduvad muud kulud seoses ravikulude katmisega ja nii materiaalse kui ka moraalse kahju hüvitamisega.

Kui juhtute nägema peremeheta looma järelevalveta ringi liikumas, tuleks võimalusel looma pildistada ja anda sellest teada Viimsi Vallavalitsuse telefonil 606 6853 Anne Talvari või infotelefonil 606 6805.