Haridusnõunik Birgit Tammjõe- Tulpi sõnul saab rühmade jaotusprogramm suure tõenäolisusega olema selline, et rajatakse kuni kolm 3-aastaste rühma, kaks 4-5-aastaste rühma ja üks segarühm kõige vanematele 6-7-aastastele. 3-4-aastaste rühmade arv sõltub sellest, mitu rühma moodustub reaalselt vanemates vanuseastmetes.

Tegemist saab olema Nõlvaku Lasteaia filiaaliga ja direktor Merle Perm hakkab juba juuni alguses lasteaia järjekorras olevate laste vanematega läbi rääkima. „Kõikidega võtab direktor ise alates 10. juunist ühendust ja selgitab välja, kui palju on reaalseid kohasoovijaid.

Alati on ju võimalus, et on koht järjekorras on olemas, aga tegelikult käib laps juba mõne teise omavalitsuse lasteaias. Samuti tuleb üle kontrollida, kas kõik järjekorras olijad omavad ka Saue valla registrijärgset elanikustaatust," selgitab haridusnõunik. Esialgsed nimekirjad moodustuvad jaanipäevaks, lõplikud sügiseks.

Veel kolme rühma jagu lisakohti valmib kevadeks

Maikuus lõppes ka teine riigihange seoses Laagri Kooli uue tiiva ehitusega. Pakkumise tegi 12 firmat, võitis ühispakkumine, milles osalevad Riito Ehituse AS, Facio Ehituse OÜ, OÜ Facio. Võitnud pakkumise maksumus koos käibemaksuga oli 839 780 eurot. Objekti valmimise tähtaeg 1.veebruar 2014. aastal.

Esimesel viiel aastal võetakse ehitatavad ruumid osaliselt kasutusele lasteaiana ja haridusnõuniku sõnul saavad seal koha kolm rühmatäit lapsi vanuses 2,5 kuni 3 aastat, kel õnnestub lasteaiatee seal lõpuni käia, järgnevatel aastatel uusi rühmi sinna ei lisandu. Ülejäänu valmivast juurdeehitusest saab enda käsutusse kool - lisanduvad kuus väikeklassi rühmatundide läbiviimiseks, kaks täismõõdus klassi ja uus arvutiklass. Uued tööruumid saavad logopeed ja eripedagoog.

"Ehitustegevus loodetavasti koolitööd segama ei hakka, septembri alguseks eraldatakse ehitusruum vaheseinaga ülejäänud koolihoonest," kinnitab Laagri Haridus- ja Spordikeskuse juhataja Tõnis Ilp.

Nende arendusprojektide realiseerumisel on Saue vallas lasteaiakohti kokku ligi 700.

______________________________________________
KASULIK TUTVUDA

Saue valla koolieelsetesse lasteasutustesse vastuvõtmise ja sealt väljaarvamise kord (kättesaadav www.sauevald.ee - Haridus- Õigusaktid

§ 7. Lasteaeda vastuvõtmine

 (1) Lasteaeda võetakse vastu laps:

1) kes on kolme- kuni seitsmeaastane ning;

2) kelle elukoht vaba lasteaiakoha pakkumise ja lasteaeda vastuvõtmise hetkel on Saue vallas ja lasteaia teeninduspiirkonnas ning

3) kes vastavalt registris sisalduvale lasteaiakohtade järjekorrale on õppeaasta oma vanuserühma nimistus esimesel järjekohal ning

4) kelle vanemad selleks soovi avaldavad.