Aasta parimaks mittetulundusühinguks kuulutati seekord MTÜ Sargvere Maakultuuri Edendamise Selts (MES). Teise koha selles kategoorias sai meie MTÜ Koeru Haridus- ja Kultuuriselts. Koeru HKS tähistab järgmisel aastal oma tegevuse 20. aastapäeva. Koeru HKS on väga oluliseks partneriks Koeru Vallavalitsusele, tema allasutustele ning piirkonna teistele mittetulundusühingutele.

Koeru HKSi maine ja ilme on kujundanud oma kodukanti armastavad inimesed. Koostöö on see märgusõna, tänu millele on selts saavutanud oma kindla koha nii valla kui maakonna kultuuripildis. MTÜ juhatuse liikmed: Tiit Kalda, Tiina Pärtel, Krista Jürgens, Anne-Ly Pihlak, Merike Varik, Ülle Jääger, Tõnu Maiste. Olulisemad elluviidud projektid 2013. aastal:

1. Täiskasvanute koolitus vabahariduslikes koolituskeskustes (inglise keel, kunstiring, arvutiõpe) - Innove;

2. Põletusahjude soetamine Koeru Haridus- ja Kultuuriseltsile - rahastaja LEADER

3. Koeru Haridus- ja Kultuuriseltsile laudade ja pinkide soetamine - rahastaja LEADER

4. Ajaloopäev ja avatud seminar „Eesti Vabariigi riigitegelane Karl Selter 115" - rahastaja SA JÄRVAMAA KOGUKONNAFOND

5. Koeru naisrahvatantsurühma Alleaa rahvariiete täiendamine - rahastaja Kulka

6. Herbert Lasti koostatud raamat „Koeru valla hariduselu 18.-21. sajandil" - rahastaja LEADER

Veel esitati selles kategoorias MTÜ Türi-Tamsalu Matkatee, MTÜ Järva Naiste Varjupaik, MTÜ Ambla valla eakate klubi Vokiratas ning MTÜ Loovuse Vabakool.

Aasta tublima vabatahtliku tiitel läks Mart Mäemetsale. Selles kategoorias sai teise koha Uno Aan. 2013. aasta on kultuuripärandi aasta. Koeru vallas tähistati kultuuripärandi aastat mitmete toredate ja vääriliste sündmustega, nende korraldamisel andis oma suure panuse Uno Aan. Kuigi ametlikult oli Koeru valla kultuuripärandi aasta kuuks juuli, jätkus sündmusi pea igasse kuusse, ning nende korraldamisel oli nõu ja jõuga abis meie legendaarne Uno Aan.

9. mail avati Koeru muuseumis näitus „Igal asjal oma lugu", näitusele oodati asju, mis on ühes peres olnud juba rohkem kui kaks inimpõlve. Näituse avas Uno Aan koos Herbert Lastiga, nende sõnavõtud olid harivad ja humoorikad.

15. juunil tähistati suurejooneliselt Puhmu küla esmamainimise 760. aastapäeva, Puhmu külas sündinud riigimees Karl Selteri 115. sünniaastapäeva ning astronoom ja kirjamees Roopi Hallimäe 105. sünniaastapäeva. Sellel avatud seminaril „Puhmu küla ja tuntud isikud" avati Puhmus Uno Aani eestvedamisel kaks mälestuskivi - üks Puhmu külale ning teine Karl Selterile.

Enne suursündmust toimusid Uno Aani juhtimisel suured külatalgud. Uno Aani mõte on, et igal aastal võiks Koeru vald võtta oma suuremasse huviorbiiti ühe küla ning seda läbi erinevate sündmuste propageerida-tutvustada.

6. juulil toimus kultuuripärandi retk 19. sajandil siin piirkonnas olnud koolide asukohtadesse, selle retke valmistas ette Uno Aan.

14. juuli ja 21. juuli toimusid kultuuriloolised jalutuskäigud Koeru alevis, need jalutuskäigud valmistasid ette ja viisid läbi Uno Aan ja Herbert Last. Nominendid olid veel Tauri Must ja Alar Nõmmik, Vaino Kukk, Maiko Kesküla ja Tene Metsma.