Nurme koolis anti väga põhjalik ülevaade mitmetest huvitavatest ja õpetlikest projektidest, mis on viinud ka välismaale. Need ettevõtmised on arendavad ja avardavad laste silmaringi. Projektide läbiviimise käigus on võimalik välja noppida laste anded ja neid vastavas suunas edasi  arendada. Kooli eesmärk ongi pakkuda vaimupuudega lastele erinevaid tegevusi.

Seepärast tehakse palju asju ära ka missioonitundest, sest koolist tahetakse ära saata lapsed, kes oskaksid edaspidi iseenesega toime tulla. Sidet peetakse ka lapse elukohajärgse omavalitsusega, et võimalusel talle kohapeal tööd leida ja iseseisva elu alguseks tuge pakkuda.

Võimlat tutvustades alustas direktor numbritest - valmimisaasta 2001, maksumus 5miljonit krooni, suurus üle 900m2. Hoone on tasuta spordiklubi kasutuses. Uudiseks on see, et klubi poolt kirjutatud projekti toel saab lähiajal võimla mängude tarvis tabloo. Ja kuna meil on oma tubli  korvpallimeeskond, siis on meil ka ergutustüdrukud.

Olemas on komplektne suusabaas, mis hoiab kokku peredel kulusid ja päästab lapsed ebamugavast suusavarustuse tassimisest. Suusabaas eksisteerib tänu valla ja spordiklubi rahastusele. Võimlas on kaks sauna, mis on kord nädalas tasuta pensionäride kasutada.

Noortekeskust pitsitab aga ruumikitsikuses. Ühte ruumi on paigutatud nii liikumist vajavad mängud kui ka vaiksem varjatud nurgake, kuhu ikkagi kostavad kilked ja suuremas ruumis toimuv. Noortekeskus on mõeldud lastele vanuses 7 - 26 aastat.  Ja kuna vanemad hindavad rohkem rahu ja vaikust, siis nende osakaal ongi väiksem. Üritustel saavad paremini käia need noored, kes elavad kohapeal, bussilapsed kas loobuvad või loodavad vanemate abile. Samuti aitab ka noortejuhendaja ise transpordiga.Vallas toimub ka mobiilne töö noortega, käiakse koolivaheaegadel Sõrandus ja Päinurmes. Korraldatakse väljasõite huvitavatesse ja uutesse kohtadesse.

Sel aastal toimus noorsootöö kvaliteedi hindamine, mis meie vallas hinnati välishindajate sõnul heaks.

Kogu huviharidus on koolis tasuta. Töötab kuusteist ringi, kust peaks iga õpilane leidma omale sobiva. Muusikakoolis õppijaid toetatakse ja samuti toetatakse üht neidu, kes soovib jõuda olümpiale. Transpordi osas on võimalik pöörduda sotsiaalkomisjoni poole, kes võimalusel aitab tasuda sõidukulud.

Koigi vallast lahkudes pani külalisi imestama tasuta ringide olemasolu, mille eest kuulusid kiidusõnad  vallavalitsusele ja volikogule. Nähtuga jäid nad rahule, väites, et paljudes kohtades pole edasiminekut üldse märgata.