"Harjumaa ettevõtete päralt on 330 ruutmeetrit kauplemispinda. Kauplemine leiab aset laupäeval ja pühapäeval," valgustab laadal toimuvat Harjumaa Omavalitsuste Liidu büroojuht Vambo Kaal. Tema sõnul on kohal 23 Harjumaa ettevõtet, lisaks Harjumaa mõisad ja muuseumid. Pinna eest neil maksta ei tule. Hotellide broneerimine ja laevapiletite saamine käib korraldajate kaudu ning on tavalisest soodsam.

Vildivilla perenaine Aivi Hiibus läheb laadale esimest korda ja ei tea, mis seal toimuma hakkab. Seetõttu ei oska ta rääkida ootustest. Vildivillal on müügipinda kaks ruutmeetrit, müüakse vilditud tooteid ja waldorf-nukke. Pakkumine laadal osaleda tuli Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuselt (HEAK).

Ka Prangli Puukoda OÜ kutsus Soome HEAK. "Uurisin, kas tasub minna. Seda sündmust on kiidetud," vahendab ettevõtte esindaja Terje Lilleoks. Prangli Puukoda müüb puidust tooteid ja käsitsi kootud linasid. Kaupa võetakse kaasa nii palju, kui autosse mahub. Ootuste kohta ei oska midagi öelda ka Lilleoks. "Soomlane on väga hea klient, kuid turismireisil olev soomlane võib erineda kodus olevast soomlasest," lisab ta.

Mardilaada külastavus on väga suur. "Laupäeval-pühapäeval on kokku ligi 18 000 külastajat. Aga kuna tänavu on juubelilaat, võib 20 000 täis tulla," usub Vambo Kaal.

Loe pikemalt Harju Elust.