Ševtšenko elab Tallinna kesklinnast 17 kilomeetrit eemal Kiili vallas. “Seal on korter. Väga mõnus koht, kus saab aja maha võtta ja ennast koguda. Rebased, jänesed ja kitsed käivad akna taga,” lausus teatripreemia laureaat.

Janne Ševtšenko on lõpetanud 1998. a Eesti Muusikaakadeemia. Alates 2004. a on Janne Rahvusooper Estonia solist ning praeguseks on temast kujunenud tõeline operettide täht. Ooperisolistina debüteeris Janne Ševtšenko 1999. aastal Zerlinana (Mozarti “Don Giovanni”). Esinenud on ta ka Von Krahli Teatris ja revüüteatris Bel Etage.

Janne Ševtšenko on laulnud solistipartiid Bachi “Jõuluoratooriumis”, teinud koostööd ERSO ja Pärnu Linnaorkestriga, samuti mitmete Eesti ansamblitega. Teiste etenduste seas on ta mänginud Inessa Armandi rolli filmis “Minu Leninid” (1997). Tema hääl kõlab animafilmides “Peetrikese reis Kuule”, “Blinky Bill”, “Haikala lugu”, “Shrek 3” ning “Frank & Wendy”.

Eelmisel aastal oli Harju maakonna teatripreemia laureaadiks Arne Mikk. Varasemalt on preemia pälvinud Rahvusooperi solistid Helgi Sallo, Teo Maiste, Jassi Zahharov, Estonia kauaaegne balletimeister Tiit Härm ja teised silmapaistvad solistid.