Suureks Jutustajaks tituleeritud kirjanik on sündinud 1947. aastal Ahvenamaal Kökari vallas, saarestikurühmas, mis hõlmab üle 2000 ruutkilomeetri merd ja ainult 63,6 ruutkilomeetrit maismaad, kus on 7 küla ja elab tänapäeval 130 majapidamises 260 inimest. Ta on Turus õppinud etnoloogiat ja usuteadust ning tiitlite poolest filosoofiamagister ja Turu Akadeemia audoktor. Alustanud luuletajana juba 15-aastaselt, seejärel kirjutanud nii romaane, reisiraamatuid kui ka dokumentaalkirjandust.

1970. aastatel veetis ta pikki perioode Aafrikas, elades Kalahari kõrbes neljas reservaadis bušmanite keskel, millest kirjutas raamatu „Saared Aafrika südames" (1982), kogu Aafrika jutustusi ja Kalahari romaani „Liiv" („Sand", 1986). Peale Aafrika on teda huvitanud ka Püreneede koopamaalingud, Jaapan, Mongoolia ja Siber.

Kõige rohkem on tunnustust pälvinud Ulla-Lena Lundberg kui romaanikirjanik, tema teoseid on esitatud Finlandia ja Põhjamaade Nõukogu auhinnale. Ihaldusväärne Finlandia auhind tuli pärast neljandat korda kandideerimist 2012. aastal romaani „Jää" eest. Eesti keeles on peatselt ilmumas Lundbergi romaan „Jää" ja Loomingu Raamatukogus „Siber. Tiivuline autoportree". Neid teoseid tutvustavad kohtumisel Rein Põder ja Anu Saluäär.

Kohtumisele on oodatud samuti Väärikate Ülikooli Keila piirkonna kuulajad, üritus on varustatud tõlkega.