Harjumaa teenetemärgi pälvisid 2011. aastal tänavu Tallinna Sadama juhatuse liige ning Harjumaa Spordiliidu juhatuse esimees Allan Kiil,  Harjumaa Muuseumi direktor Riine Kallas ja Kuriteoennetuse Sihtasutuse juhataja, Harju maakonna alaealiste komisjoni esimees Jaano Rässa. Harju maakonna teenetemärke jagatakse aastast 1996, kokku on Harju maakonna teenetemärgi pälvinud 55 isikut.

Maakondliku kultuuripreemia Harjumaa Kultuuripärli tiitli sai Harjumaa Keelpilliorkestri ning Noorte Sümfooniaorkestri dirigent Hando Põldmäe. Harjumaa Kultuuripärli valimise traditsioon sai alguse 2003.a.

Eelmisel aastal pandi alus ka ettevõtjate tunnustamisele. Koostöös Harju Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse, Kodukant Harjumaa, Harjumaa Omavalitsuste Liidu ning kohalike Leader-tegevusgruppidega selgusid parimad viies kategoorias oma panuse eest maaelu arendamisel.

Aasta ettevõtja 2011 on AS Aegviidu Puit, mida esindab Tõnu Ehrpais, aasta kodanikeühendus 2011 on MTÜ Kehra Raudteejaam, mille esindaja on Anne Oruaas, aasta toetaja 2011 on MTÜ Heategevusfond Uus Laine, mida esindab Jaanus Saat, aasta tegu 2011 on Vaikuse laste rahupaiga avamine Padisel MTÜ Vaikuse Lapsed poolt, esindajaks Evelin Niinemaa-Tamm; ning aasta sädeinimene 2011 on Heli Sepp, kes on aastaid Kosel tegutsenud muusikaõpetaja, kultuurijuht, koorijuht, ning lisaks kooli- ja kooritegevusele korraldab ka Kosel suvist muusikaliste suurvormide produtseerimist, milles osalevad kohalikud lapsed ja noored.