Orkestris mängivad noored keelpillimängijad ja õpetajad Rapla ning Harjumaa muusikakoolidest. Saku muusikakoolist osaleb orkestri töös 6 viiuliõpilast.

Kontserdi juhatasid sisse väikesed pillimängijad Tekla Tappo juhatusel. Kõlasid palad Sheila Nelsoni loomingust, kodused „Hei hipsadi Tori polka" ja „Labajalg". „Moodsa tähestiku laulu" ja mõne teisegi loo ilmestamiseks tehti rõõmus kannakõps või samm. Esinemisjärg tõi lavale Saku muusikakooli viiuliõpilased Ian Erik Ufferti, Ann-Mari Serveti, Regina Silbergi, Kätlin Jeedase, Evelin Elsteini, Greete Dauti, Brigitte Kruuseli ja Tiina Kerni. Vaheldusrikkas kavas kõlasid muu hulgas Nelsoni „Itaalia süit" I osa ja Ambrosio „Veneetsia karneval". Nauditav oli Rapla ansamblite etteaste, mis lõppes meloodiaga „Mary Poppinsist".

a_hko_tk.jpg
a_hko_ieu.jpg
Saku õpilased Tiina Kern ja Ian Erik Uffert

Üles astusid ka pedagoogid - Sirje Mülleri esituses kõlas peenekoeline Russell-Smithi „Nukker prelüüd", hiljuti lahkunud muusiku ja pedagoogi Erich Loidi mälestuseks aga õpetajate ansamblilt vaimustav Mascagni „Intermezzo". Kava teises pooles pakkus publikule muusikalise elamuse HKO põhikoosseisu etteaste. Orkestrit juhatas preemia Harjumaa Kultuuripärl 2011 saanud Hando Põldmäe. Kontserdi lõpulooks ühinesid kõik mängijad aga üheks suureks orkestriks, esitusele tuli Riedingi "Kontsert h-moll", III osa.

Noortele keelpillimängijatele ansamblimängu õpetamise eesmärgil 2003 asutatud HKO juures tegutseb lisaks põhikoosseisule aastast 2006 ka ettevalmistusorkester. Orkestri sügis-, talve- ja kevadlaagrid peetakse vaheldumisi Sauel ja Arukülas, kus antakse kohapeal ka kontsert. Aastas on kümmekond kontserti, esinemas on käidud Soomes, Austrias, Ungaris ja Poolas. Tänavu mais sõidetakse Peterburgi.