„Täna toimib edukas koostöö Tallinna Sadama ja Baltimore'i Sadama vahel, kes soovivad avada laevaliini, mis kord kuus hakkab ühendama Tallinna Sadama Paldiski lõunasadamat ja Baltimore Sadamat, suundudes USA lääneranniku sadamatest Baltimore's (Maryland) ja Jacksonville's (Florida) otse Läänemerele, külastades lisaks Paldiski lõunasadamale ka veel Hamina ja Peterburi sadamaid, ning pakkudes RORO, konteinerite ja projektkaupade mereveoteenust. Koostöös Tallinna Sadama, Eesti Raudtee ja kohalike logistikaettevõtetega pikeneb transpordikoridor läbi Eesti edasi Venemaale, Kasahstani ja teistesse Kesk-Aasia riikidesse. Otse laevaliin annab kaubasaatjatele eelise nii veokulude kui -aja osas oma kaupade veol USA-st Venemaa ja Kesk-Aasia turgudele," lisas Rajasalu.

Uueks prioriteediks on koostöö arendamine teadusparkide, innovatsioonikeskuste ning IT valdkonnas.

„Eesti areng IT alal on olnud muljetavaldav terves maailmas, meie selle ala spetsialistid kuuluvad maailma mastaapi. Meil on olulisi teadmisi, mida jagada oma partneritele USAs. Visiidi käigus anname konkreetsed sisendid koostööks, olgu selleks ettevõtluskiirendid alustavatele ettevõtetele või „pehme-maandumise", ehk soft-landing teenused. Külastame Marylandis asuvaid tehnoloogialinnakuid ja innovatsioonikeskusi, et saadud teadmisi ning kontakte ära kasutada kogu Eesti majanduse arenguks," selgitas Rajasalu.

Visiidi käigus kohtub maavanem Marylandi kuberneri Martin O`Malley'ga, külastatakse Salisbury Ülikooli, teaduslinnakut College Park'i, erinevaid innovatsioonilinnakuid Marylandi osariigis ning Baltimore'i Sadamat.

Maavanemat saadavad visiidil AS Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand ning Tarmo Nurmetalo – mereagentuuri CF&S Estonia AS juhatuse liige. Samuti liitub delegatsiooniga EASi esindaja Silicon Valley's Andrus Viirg ning Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtlusosakonna esindaja Madis Raukas. Visiiti on aidanud ette valmistada Marylandi administratsioon ja Eesti Saatkond Ameerikas.