Laulupäeva avasid julged külalised Karjakülast, kes oma toredate lauludega nõude pesemisest ja kaladest andsid hea meeleolu terveks ürituseks.

Alustasid 3-aastased ehk kõige nooremad osalejad, neid oli kohale tulnud kaks. Laulud meenutasid möödunud lihavõttepühi ja andsid õpetust, kuidas mitte haigeks jääda.

4-aastaste laste grupis oli osalejaid juba kaheksa. 5-aastaste grupi avas Liisa Kloogalt, kes laulis oravast ja sellest, kuidas seda pisikest looma meelitada.

Kõige rohkem oli osalejaid 6-aastaste grupis, kokku viisteist. Viimases, 7-aastaste grupis olid kõige kannatlikumad lapsed. Lauluvõistluse lõpetas Maria Laulasmaa lasteaiast, kes kutsus kõiki õue, sest kevad on saabunud.

Kuigi päev möödus üksmeeles ja võib-olla nii mõnigi unustas hoopis ära, et tegemist on lauluvõistlusega, olid kohal kohtunikud, kes laule tähelepanelikult kuulasid ja otsustasid, et konkursile „Harjumaa laululaps 2013" pääsevad Brita Irv Klooga lasteaiast, Adele Mets ja Kati Mia Püve Laulasmaa lasteaiast.

Suure tänu laululaste õpetamise eest on ära teeninud muusikaõpetajad Malle Klamp, Sille Ojastu ja Piret Tatar.

Koolilastest lauljaid võõrustas Laulasmaa Kool. Kokku osales 11. aprillil toimunud võistlusel 20 lauljat Lehola, Klooga ja Laulasmaa koolist. Võisteldi kolmes vanuseastmes: 1.-3. klass, 4.-6. klass, 7.-9. klass. Eraldi arvestus oli Harjumaa laululapse konkursile pääsemiseks - igast vanuseastmest (7-9-, 10-12-, 13- 15- ja 16-18-aastased) sai parim maakondlikule lauluvõistlusele.

Lauljaid hindas kolmeliikmeline žürii koosseisus: Keila valla kultuurinõunik Peep Raun, laulja ja näitleja Katrin Karismaa ning Rahvusooper Estonia koormeister Anne Dorbek.

Võitjad võisid rõõmu tunda ka toredatest auhindadest, mille panid välja Kadrioru Kunstimuuseum, Rahvusooper Estonia, Laulasmaa Kooli väga hea partner Laulasmaa SPA, OÜ Heini Pillikoda Pärnust ja Bauhaus. Magusate auhindade eest hoolitses Keila Vallavalitsus.

Kiitust väärivad ka Laulasmaa Kooli õpilasesinduse tublid liikmed, kes aitasid üritust ette valmistada. 

Laulab Kati Mia Püve Laulasmaa Koolist. Taustalauljad Maria Raamat, Mia Maritte Belials ja Helena Eltermaa

Pisut ka tulemustest:

I vanuseastme lauljatest pärjati I kohaga Theresa-Saida Radhaį Lehola koolist (juhendaja T. Savisaar), II koha sai Kati Mia Püve Laulasmaa lasteaiast (juhendaja Sille Ojastu) ja III koha Anastasia Pispanen Lehola Koolist (juhendaja T. Savisaar). Välja anti ka eripreemia, mille pälvis Jelizaveta Trošina Klooga Koolist (juhendaja M. Irv) hea eestikeelse esituse eest. Publiku lemmikuks osutus Kerttu Elin Pulje Laulasmaa Koolist (juhendaja A. Mänd).

II vanuseastmes sai I koha Alina Trošina Klooga Koolist (juhendaja M. Irv), II koha Kadi Remann ja III Sarah Mandri, mõlemad Laulasmaa Koolist (juhendaja A. Mänd). Julguse ja hea a cappella esituse eest pälvis eri- ja publiku preemia Kadi Remann.

III vanuseastmes tuli võitjaks Elisabeth Dulger, II koha sai Andrei Pšenitšnõi ja III koha Sandra Pihlak, kõik Laulasmaa Koolist (juhendaja A. Mänd).

Eripreemia pälvis samuti Elisabeth Dulger kauni esituse eest ning publiku lemmikuks pärjati Andrei Pšenitšnõi.

Konkursil "Harjumaa laululaps 2013" 26.-27. aprillil esindavad Keila valda Alina Trošina, Theresa-Saida Radhaį, Andrei Pšenitšnõi ja Elisabeth Dulger.

Oli meeleolukas päev. Jääme ootama järgmist Keila valla laululast. Kõigi jaoks pole veel aga võistlus läbi, sest Harjumaa laululapse väljaselgitamine alles käib. Okas kurku Keila valla lauljatele!

Ehtel Reegat, Klooga lasteaia vanemõpetaja
Laura Arum, Laulasmaa Kooli huvijuht