MARIS VIISILEHT
Vääna elanik
Lõppev aasta oli paljude sündmuste poolest meeldejääv. Tütar lõpetas Tartu ülikoolis kirjandus- ja kultuuriteaduste õpingud bakalaureuse kraadiga. Poeg sai Eesti kaitseväes nooremohvitseri aukraadi. Tunnistan ausalt, et ega ta sinna kaitseväkke väga kippunud, aga nüüd kui kaitseteenistus hakkab edukalt selja taha jääma, on hea tunne meil kõigil.
Külaelus rõõmustas ehk kõige enam see, et taasalustati Vääna mõisakompleksi renoveerimisega. Ehk tütar, kes praegu Vääna mõisakooli kolmandas klassis õpib, saab varsti juba uues rajatavas võimlas koos klassikaaslastega sporti teha.
Kui Eesti riigi elust rääkida, siis on hea meel, et rahvas on tunduvalt targemaks saanud kui kümme-viisteist aastat tagasi. Keegi ei usu enam munasjutte sukasääres peidus olevast rahast, nõutakse aktiivselt selgitusi. Ja uus põlvkond poliitikuid on muinasjuturääkijate asemele astumas. Meeldis Kaja Kallase ettepanek poliitikutele eetikakoodeksi koostamisest.

MEELIS HÄRMS
Tabasalu elanik
Kodus olen pea iga päev mõne väikese ime tunnistajaks. Tütreke, kes suvel kaheaastaseks sai, suudab mind pidevalt uute asjadega üllatada.
Kõige meeldivamad asjad on seotud ikka inimestega. Rõõmustasid lapsed, kes sel aastal siia ilma sündisid, sõprade ja perega koos veedetud hetked. Kõige huvitavam reisisihtkoht oli mul sel aastal Kasahstan, vana pealinn Almatõ, Chymbulaki mägikuurort ja legendaarne Medeo. Samuti jäid meelde meie olümpiasangarite esitused Londonis.
Järgmisel aastal tulevad kohalikud valimised, poliitikutelt ootan eelkõige vahetut ja ausat suhtlemist rahvaga. Harku valla tuleviku osas võin olla rahulik. Tean, et olenemata valimistulemusest või koalitsiooni koosseisust juhivad meie valda võimekad ja valla huvidest lähtuvad inimesed.

EVELIN TIIRIK
Muraste küla elanik
Aastal 2012 toimus Murastes palju sündmusi.
Alates metsamatkadest koostöös looduskooliga ja lõpetades muinasjutuhommiku ning kalapüügiga. Külaselts korraldas koostöös nelja valla omavalitsustega suure külapeo "Üks tekk - viis lugu".
Selle ettevalmistusperiood ja kogu meeskonna panus jääb meelde pikaks ajaks.
Rõõmu valmistab toimiv koostöövorm ehk Harku valla vabaühenduste ümarlaud ning koostöökvaliteedi muutus vallaga.
Oluliseks peame jätkuvalt üksteise märkamist ja omavahelist suhtlemist.
Murastes öeldakse: Muraste - loodus kodus! Me soovime teile: olge uuel aastal oma külas rohkem kodus!

MARGUS ÜÜRIKE
Tabasalu firma AS A&R Carton juhataja
Aasta on läinud kiirelt ja joostes. Kogu aeg on olnud tarvis täita töiseid ülesandeid. Aega atra seada pole peeaegu olnudki.
Rõõmustab see, et pakendeid tootev A&R Carton on kasvatanud käivet. Oleme ka mõned inimesed tööle juurde võtnud. Võrreldes aasta algusega on välisturg laienenud. Aafrikas ei olnud meie toodangut varem üldse. Nüüd ajame asju Ida-Aafrikas asuva Victoria järve ääres tegutsevate kalameestega. Ka Gröönimaale on juba ühte-teist saadetud. Eesti elust ning poliitikast on juba piisavalt palju räägitud, ei hakka midagi lisama.

MARIKA ALTER
Vääna raamatukogu juhataja
Olen positiivse mõttelaadiga inimene ja lõppev aasta oli ikka tore. Kõige meeldejäävam oli suvine puhkusereis Itaaliasse Toscanasse. Ma ei väsi imetlemast selle maa soojust nii inimsuhetes kui kliimas. Samuti head toitu, itaallaste väärikust ning perekonna kokkuhoidmist. Ja kui parafraseerida Jaan Krossi, siis kõik inimesed on sündinud sinise mere ääres, kõik inimesed on sündinud Genuas...
Koduses elus oli suur ettevõtmine vana kiviaia taastamine. Kui selle kord valmis saame, siis võib öelda, et meil on kodus oma Stonehenge.

GALINA KOSTÕ- LEVA
Harku - raamatukogu direktori kt
Harku elanikuna teeb heameelt mõnedele transpordiprobleemidele lahenduse saabumine. Töötab bussiliin nr. 112, mis sõidab marsruudil Laagri-Harku- Haabersti ring. Teise liiniga, nr. 113, saab Harkust läbi Harkujärve Tabasallu. Aga Keila-Tallinna bussid on hommikuti kohati liialt rahvast täis. Ning pilet on pensionäridele kallis.
Raamatukogul läheb hästi. Vald aitab meid. On uusi raamatuid ning lisandub ka lugejaid. Siin saab lugeda ka ajalehti.

PILLE RÕIVAS
Tutermaa küla elanik
Lõppeva aasta meeldejäävaimad sündmused puudutavad minu perekonda. Sain vaid mõnenädalase vahega kahekordseks tädiks. Mu venna ja õe peredesse sündisid vahvad poisikesed. Nad on rõõmuks meile kõigile.
Midagi halba sellest aastast mulle meelde ei jää. Või siis pole tahtnud midagi halbadest asjadest meelde jätta. Sest negatiivsust on meie kõigi ümber piisavalt palju. Kavatsen ka uut aastat tervitada heade emotsioonide ja optimismiga.

TIIT NIIBEK
OÜ Tabasalu Meistrid juhataja
Lõppeval aastal tegime usinasti tööd. Detsembri lõpus püüame võtta asja veidike rahulikumalt, et jaanuaris taas hoogsalt jätkata. Olen aastaga rahul. Hulle asju ei ole juhtunud.
Suuremad objektid on olnud vallas Tibutare lasteaia katuse remont ning paari päeva pärast valmiv vallamaja juurdeehitus. Tallinnas ehitasime valmis Lasnamäe turu. Paar objekti on tehtud ka Riigi Kinnisvara AS-ile. Aga uued asjad on juba ootel.

VALVE MEESAK
Tabasalu ühisgümnaasiumi geograafiaõpetaja
Aastaga tervikuna olen rahul. Koolis on hea ning amet meeldib. Suurim sündmus oli loomulikult maakonna Aasta Õpetaja tiitel. Kui ma veel Türil õpetasin, siis olin Järvamaa Aasta Õpetaja nominent. Aastal 2010 sain Tabasalu kooli õpilastelt sõbralikuma õpetaja tiitli.
Halvast küljest jäi mööduval aastal meelde poliitiline elu. Eestis tegelevad poliitikud sageli teineteise mustamisega. Enese kiitmiseks läheb käiku vastase mustamine.

ALEKSEI TAMMISTE
Korvpallilegend
Kui aus olla, siis minu jaoks oli selline mittemidagiütlev aasta. Ei juhtunud midagi vapustavat. Üks koer suri ära, kaks jäi alles. Igasugused poliitilised skandaalid - need läksid meie perest väga kaugelt mööda. Ka elu kodukülas Naages oli rahulik.
Ehk järgmisel aastal hakkab spordis jälle natuke rohkem raha liikuma, saavad spordikoolid aktiivsemalt tegutsema hakata. Seda loodan.