Seekord otsustasid korraldajad Tabasalu seltsist, et spordimängud tuuakse peoga samasse asukohta ja peetakse samal päeval, et võistlejatel oleks rohkem publikut ja et kaasaelajad saaksid paremini omasid kannustada. Ürituseks korrastati rulapargi kõrval asuv tühermaa ning vallavalitsuse abiga sai kõrval asuv korvpalliplats uued korvilauad ja -rõngad. Võrkpalliplats rajati aga lausa keset peoväljakut. Selliselt olid kõik sportmängud kenasti koos ja mugavalt publikule jälgitavad.

Võitja loobus

Ühtekokku võttis küladevahelistest võistlustest osa 10 võistkonda, sealhulgas korraldaja Tabasalu väljaspool arvestust.

Võistlused olid meeleolukad ja emotsionaalsed ning võidurõõmu said maitsta erinevad võistkonnad. Jalgpalliturniiri võitis Tabasalu, kes muude auhindade kõrval sai õiguse paigaldada pidulikult nurgalipp valmivale kunstmurustaadionile.

Korvpallis osutus parimaks Alasniidu ja võrkpallis Türisalu võistkond.

Mälumängu võit läks jällegi Alasniidule. Ülejäänud kolm tiitlit noppis Muraste, kes oli parim humoorikas viievõistluses, kelle telgis toimuv sai kõrgeimad hinded žüriilt ning kelle poolt väljapandud eseme eest maksti kõrgeim hind heategevuslikul oksjonil.

Kokkuvõttes sai mõõduka edumaaga rändvõidunuia aastaks oma valdusesse Muraste. Teise koha sai Alasniidu, kes edestas kõige napimalt Vääna Külakoda. Suure üllatusena aga Muraste loobus järgmise aasta külade päeva korraldamise õigusest ning usaldas suuremeelselt selle auväärse ja vastutusrikka ülesande teiseks tulnud Alasniidule.

Ligi 2000 külastajat

Meeldejäävaid sündmusi oli veel. Pidulikult sai avatud Tabsasalu seltsi poolt rajatud rulapark, kus esinesid kohalikud tänavatantsijad kollektiivist JJ Street ning oma oskusi trampliinidel näitasid kohalikud noored harrastajad.

Suurepärase kava olid kokku pannud ning oma tuntud headuses astusid üles Harku valla kultuurikollektiivid Tabasalu kammerkoor, Tabasalu memmed ja Harku Harakad. Meeldejääva etteaste tegid ka meie Soome sõprusvalla Eura külalisesinejad.

Õhtu võtsid kokku kaks esinejat, kõigepealt ansambel Kruuv suuremal välilaval ning pika päeva lõpetuseks Sulo meeleolukas kontsert.

Heategevuslikul oksjonil õnnestus koguda 205 eurot, mis läheb Harku valla puuetega laste toetamiseks 2013. aastal.

Oli üks ilus meeldejääv perepäev. Pika päeva jooksul väisas erinevaid sündmusi ligi 1800 inimest. Tabasalu selts soovib tänada kõiki külade päeval osalejaid ja ilmataati panuse eest selle suurepärase ürituse õnnestumisse. Toetajatest erilised tänud Saku Õlletehasele, Tabasalu spordikompleksile ja sügav kummardus ettevõttele Actual Print, samuti võrkpallivõistluste korralduse eest kohtunik Mati Koorepile.