Harku vallavanema Kaupo Rätsepa sõnul on Alasniidu lasteaed  oluline projekt, kus vald ja erasektor on leidnud võimaluse teha koostööd. „Valla elanike arv on viimastel aastatel suurenenud eelkõige just lastega perede arvelt ning lasteaiakohtade nappus on tõsine probleem.“  Rätsepp selgitab, et riik on pannud omavalitsustele ülesandeks tagada oma valla kodanikele lasteaia koht, samas aga on seadnud mitmeid piiranguid - vähendanud omavalitsuste tulubaasi, samuti on omavalitsustel keelatud laenu võtta. „Selline olukord sunnib valda leidma uusi võimalusi ja alternatiive, et talle pandud kohustusi siiski täita,“ ütleb ta. „Koostöö Arco Vara ning YIT Ehitusega on heaks võimaluseks lahendada lasteaiakohtade probleem erasektori toel. Usun, et see projekt kujuneb edukaks ja et ka tulevikus tehakse erasektoriga koostööd.“

AS-i YIT Ehitus ehitusteenuste müügidirektori Marko Uueda sõnul on YIT teinud ennegi koostööd avaliku sektori suurte arendusprojektide puhul. „Public Private Partnership ehk koostöö riigi- ja erasektori vahel  avaliku teenuse pakkumiseks on kasulik  kõigile. Sarnasel põhimõttel toimivaid projekte peaks olema oluliselt rohkem, kuivõrd riiklik sektor ei kanna sel juhul kinnisvara omamisega seotud riske, projektlahendused on efektiivsed, finantskulu jaotub ajas ühtlaselt ning projekte on võimalik ellu viia oluliselt kiiremini,“ selgitab ta. „Lisaks tegelevad kõik osapooled vaid nende parimasse kompetentsi kuuluvate küsimustega. Eelnimetatu tulemusena saavad Harku valla lapsed moodsa ja täisväärtusliku olmekeskkonna ning meil on au selleks oma projekteerimise, ehitamise ja finantseerimise teenuseid pakkuda. Selle toreda ligikaudu 1600-ruutmeetrise pinnaga lasteaia ehitustööd plaanime lõpetada järgmise aasta aprillis.“

Arco Vara arendusdivisjoni juhi Veiko Taevere sõnul on ühine ettevõtmine juba äratanud uudishimu mitmes omavalitsuses ja arendajas.“Olen siiralt veendunud, et sellised projektid ei jää mitte eredateks eranditeks vaid heaks eeskujuks alternatiivsete võimaluste leidmisel ühiste eesmärkide saavutamisel. Arco on valmis lasteaedu ehitama igasse Eesti valda. Jätkuks vaid lapsi – kellele“.

Uue lasteaiahoone omanikuks on Arco Vara AS 100-protsendilisele tütarettevõttele Arco Investeeringute AS-ile kuuluv Alasniidu LA OÜ ning üürilepingu kohaselt võtab Harku vald lasteaia omanikult üürile 12 aastaks.  Hoone ehitab AS YIT Ehitus ning selle maksumuseks kujuneb 21 miljonit krooni.

Arco Vara (www.arcovara.ee ) on Baltimaade üks juhtivaid kinnisvaraarenduse ettevõtteid, mis on asutatud 1992. aastal. Ettevõtte põhitegevuseks on kinnisvaraarendus, mida toetavad enda kinnisvaravahendus ja hindamine, ehitus ning kinnisvarahaldus. Firmal on esindused 17 linnas Eestis, Lätis, Ukrainas ja Bulgaarias. Kontsernis töötab ca 160 inimest.

AS YIT Ehitus (www.yit.ee) on Eesti juhtiviad ehitusettevõtteid, mis kuulub Soome suurima ehitusteenuseid pakkuva ettevõtte YIT kontserni. Kontserni neljateistkümnes riigis (Põhjamaad, Balti riigid, Venemaa, Kesk-Euroopa)  tegutsevas tütarettevõttes töötab üle 23 500 inimese. YIT kontserni 2009. aasta käive oli 3,5 miljardit eurot.