Regulaarne liikumine on vajalik igas vanuses inimesele, et ennetada südame- ja veresoonkonnahaigusi ning parandada enesetunnet. Liikumine on kasulik nii kehale kui vaimule - hoiab vererõhu normi piires, parandab inimese kehalist võimekust, vajadusel põletab intensiivsema treeninguga rasva, mis hoiab omakorda kehakaalu kontrolli all.

Oluline on teada oma tervisenäitajaid, toituda tervislikult ja liikuda värskes õhus. Terve nädala jooksul oli Tabasalu eakate päevakeskuses võimalik kontrollida oma tervisenäitajatega ning tutvuda erinevate looduslike toidulisanditega.

Keha ja vaimu kosutuseks ning rõõmsaks ühiseks ajaveetmiseks kogunes 17. aprilli hommikul Tabasalu Loodusparki südamenädala algust tähistama sadakond inimest. Üheskoos läbiti terviserada - vastavalt igaühe soovile ja võimekusele kas 3 km või 5 km.

Tempo ja liikumisstiil oli igaühe enda valida, tähtis oli vaid läbitud rada ja mõnus enesetunne. Osalejate vanus jäi vahemikku paarist kuust kuni 86 eluaastani. Peale terviseraja läbimist said kõik osalejad keha kinnitada kohaliku toitlustaja Osvald Catering tee ja maitsvate pirukatega ning kontrollida oma tervisenäitajaid.

Kohalike ettevõtjate poolt oli tervisepäeval osalejatele välja pandud ka hulgaliselt auhindu.

Üritust toetasid Manolete restoran, elulaadikeskus Rohujuur, Mati Kalapood, Tabasalu Spordikompleks, Tabasalu Looduspark, Pinsport OÜ ning SurgiTech.

Üritus viidi läbi Euroopa Liidu Sotsiaalfondi programmi "Tervislikke valikuid toetavad meetmed 2010-2011" raames.