Valla 2011. aasta eelarves kavandatud vahendeid teede ja tänavate korrashoiuks ja ehituseks suurendati 145 000 euro võrra, mis peamiselt kasutatakse teehoolduse tegemiseks, kuna lumerohke talv põhjustas ettenägematuid kulutusi. Lisaks korraldas vallavalitsus uue teedehoolduse hanke, mille tulemusena suurenesid nii hooldatatavate teede hulk kui ka igakuine hoolduseks vajalik summa. Alates selle aasta suvest teostab Harku vallas teede hooldust AS Rapla Teed.

Raha teedele

Teedeehituse 2011. aasta tegevuskava saab üldjoontes täidetud. Tegemata jäävad Uus tänav Harkus, Sütemetsa tee vahelõik, kuna ühe maaomanikuga ei ole saadud kokkuleppele, ja Vana-Klooga tee, mis kavatseti katta freesasfaldiga.

Uue tänava liikluskorraldus on maanteeameti poolt paika pandud nii, et Harku valla elanikel on selle tee kasutamine võimalik vaid liiklemisel Laagri suunas, mistõttu valla juhid ei näe mõtet tee asfalteerimisel.

Sütemetsa tee tänaseks välja ehitamata lõik kaetakse esialgu freesasfaldiga ja Vana-Klooga teel tuleb korrastada esialgu kraavid. Kokku on teede ja tänavate korrashoiuks valla eelarves vahendeid 1,954 mln eurot.

Harkujärve koolist

Haridusasutuste remonditöödeks eraldati täiendavalt 122 649 eurot, millest Harkujärve Lasteaed-Põhikoolile 87 000 eurot ja Tabasalu Ühisgümnaasiumile 35 649 eurot.

Harkujärve kooli ümberkolimiseks praegusest hoonest kultuurikeskuse hoonesse oli eelarves vahendeid 189 817 eurot. Sellele lisandus riigieelarvest CO2 kvoodi müügist laekuv raha 100 341 euro ulatuses.

Loodetavasti võimaldavad eraldatud täiendavad vahendid luua paremad õppimistingimused, kui esialgu võimalik oleks olnud. Kooli ümberkolimine peaks kava kohaselt toimuma aasta lõpus, pärast seda kui Riigi Kinnisvara on teostanud remonditööd riigieelarvest eraldatud vahendite arvel. Vallaeelarvest finantseeritavad tööd kavandatakse lõpetada 1. novembriks.

Tabasalu Ühisgümnaasiumi täiendav rahaeraldus on suures osas seotud klassikomplektide arvu suurendamisega. Seoses sellega on vaja teha täiendavaid remonditöid ja osta õppevahendeid ning mööblit. Tabasalu kool on saanud endale sisuliselt uue fuajee ja loodame, et lapsed tunnevad vana kooli 1. septembril ära.

Millele eraldati veel raha?

• Lisaks teede ja hariduse arendamiseks eraldatud vahenditele jagati raha ka laenuintresside suurenemisest tekkinud kulude katmiseks 58 000 eurot.

• Vääna küla tall-tõllakuuri ehituse jätkamiseks vajaliku omafinantseeringu toetamiseks eraldati 25 500 eurot.

• Valda tutvustava brošüüri tõlkimiseks ja kirjastamiseks eraldati 6527 eurot.

• Pärast lisaeelarve vastuvõtmist on 2011. aasta vallaeelarve maht 13 752 881 eurot.