Sirje Grossmann-Loot Eesti Lastefondist esines teemal „Täiskasvanute koostöö aitab ATH (aktiivsus- ja tähelepanuhäire) last".Suure kogemustepagasiga spetsialist rääkis kuulajatele, kuidas hüperaktiivset last ära tunda, kuidas aidata teda kodus ja koolis. Jagati ka praktilisi nõuandeid ja soovitati lisaks uurida internetist aadressil WWW.ATH.EE . Samal teemal on kirjutanud raamatu M.Lina: „Minu armas Hüpi". Hüperaktiivseid lapsi, kellele vastav diagnoos on välja pandud, esineb vähe, ainult 5 %. Samas võib saadud nõuannetest kasu olla ka täiesti tavaliste aktiivsete laste vanematel ja õpetajatel.

Nõuandeid vanematele, mida tasub proovida:

Lapsele on abiks kindel päevakava, mis on lapsega koos koostatud ja millest kõik pereliikmed kinni peavad.

Muudatustest kodus või koolis tuleb last teavitada, et ta jõuaks kohaneda ja muutuse omaks võtta.

Eakaaslastega suhtlemine ei tohiks olla lapsele väsitav. Üks külaline korraga ja lapsevanema kohalolek on siin märksõnadeks.

Hüperaktiivsele lapsele on parim, kui tema kõrval on rahuliku loomuga laps.

Oluline on koostöö lapsevanema ja õpetaja vahel.

Koolis ja lasteaias saab kodu tegemisi toetada. Andke õpetajale teada, mida olete lapsele õpetamas.

Keelavad laused sõnastage abistavateks. „Ära võta piimakannu!" asemel lausuge: „Võta siit kinni ja toeta teise käega!" Tunnustus ja kiitus järgnevad igale õnnestumisele. Õdede, vendade kiusamise vältimiseks koostage kindlad keelud.

Täiskasvanu peab olema järjekindel, küsima abi spetsialistidelt.

Allikas: Eesti Lastefondi infoleht „Nõuandeid vanematele, mida tasub ATH-lapse toetamisel proovida".

Aitäh lastevanematele, kel meie esimesele õhtule oli võimalus tulla. On väga oluline, et saaksime teiega oma rõõme jagada. Veel olulisem, et usaldate meile oma muresid. Koostöö on suur jõud. Järgmine kokkusaamine on planeeritud jõulukuu algusesse. 3. detsembril ootame teid taas koolimajja.

Hea õpetaja kuu teiseks oluliseks sündmuseks oli 5. oktoobril õpetajate päeva tähistamine. Õpetajad olid sel päeval kohustuslikult glamuursed, abituriendid andsid tunde ja näitasid eeskuju, kuidas tuleb üks korralik aktus läbi viia. Ei unustatud hommikust vastuvõttu, 13.Õ klassile koolimaja tutvustamist, pidevat pildistamist ja direktori turvamist. Õpetajad said suure tähelepanu osaliseks Oscari galal, kuldplaate jätkus kõikidele kohaletulnud päevakangelastele. Siinkohal tänusõnad 12. klasside tublidele õpilastele ja klassijuhatajatele vahva päeva eest!