Mängus oli vaja kasutada oma kahte kõrva, kahte silma, kahte kätt ja ühte suud - tuli õppida mängus proportsionaalselt poole võrra vähem rääkima kui kuulama, vaatama ja ühiselt tegutsedes meisterdama.

Mängu läbiviimiseks olulised inimesed ja vajalikud vahendid olid üks hästi vana (aastast 1936) ning väga hea ilusate värviliste piltidega looduse lasteraamat "Juss ja Maarja" ning täiesti tavaline inimhääl seda raamatut ette lugemas; kaks kena noort tütarlast tšello ja viiuliga; vanad ajalehed ja ajakirjad; vikerkaarevärvilised paberid ning erineva suuruse ja värviga geomeetrilised kujundid. Meeleolu loomiseks hubane küünlavalgus klaveril ning põrandal koduselt armsad ja värviküllased kaltsuvaibad.

Lapsed sisenesid saali tšello- ja viiulimuusika saatel ning istusid ringikujuliselt asetatud mattidele. Nad kirjeldasid, milliseid tundeid ja emotsioone muusika neis tekitas. Siiri Pappel tšellol ja Merlin Porkma viiulil tutvustasid lastele neid keelpille ja musitseerisid nendel. Lapsed said võrrelda pillide suurust, kuju ning kirjeldada tšello ja viiuli helide erinevusi ja sarnasusi. Said teada, et tal on väga varjundirikas kõla ja suured mängutehnilised võimalused.

Tšello on aga viiuli perekonda kuuluv madala laulva kõlaga poogenkeelpill ja teda on nimetatud inimhäälele kõige lähedasema kõlaga pilliks.

Lasteraamatust jutu ettelugemise kuulamisest õpiti, et erinevatest hirmudest aitab üle saada kas lapsevanema, sõbra või õpetaja toetav käsi - mõisteti, kui oluline on igapäevane rahu, stabiilsus ja turvatunne.

Mida said lapsed aga paberiga kogeda? Nad valisid pabereid vastavalt värvile. Kuulasid, mis heli tekib selle rebimisel ja kortsutamisel, proovisid paberit lõigata ja voltida. Tekitasid selle tegevusega erinevaid helisid ja kujundeid ning võrdlesid paberi heli pillide ja inimhääle heliga. Uurisid, mismoodi näeb välja ring, kolmnurk, ruut ja ristkülik.

Lapsed katsetasid, mismoodi käib kleepimine ja erinevatest kujunditest ühise pildi loomine. Pildi meisterdamine toimus rahuliku ja kauni keelpillimuusika saatel. Laste arvates valmis vahva pilt nimega "Talvine Pärnu rand". Loodetavasti see emotsioon aitab mõista, et kodu on eriti armas siis, kui oled vahepeal käinud ära kusagil kaugemal.