Helkurit vajavad ka väiksed koolilapsed

Üldpilt helkuri omamisest oli hea, aga puudusi oli ka. Kõige vähem oli helkureid kõige pisematel koolijütsidel. Siinkohal tungiv üleskutse lapsevanematele. Palun kontrollige, et teie lapsel oleks helkur ja see helgiks riietel. Mida paremini lapse riided pimeduses helgivad, seda turvalisem on teie lapsel liigelda. Osa vanemaid on arvamusel, et tuues lapse autoga kooli, pole helkur vajalik, aga olgem ausad - vanemad ei suuda oma laste kõrval kogu aeg olla. Hetkest, kui laps astub autost välja, on ta jalakäija ja talle kehtivad jalakäija reeglid.

Helkuri kinnitamine

Helkureid on riietele püsivalt ja ajutiselt kinnitatavaid. Püsivalt kinnitatav helkur on tavaliselt kangale õmmeldud või liimitud juba vabrikus. Igaühel on võimalik kauplusest ostetud helkurpael oma riietele ise õmmelda või kuumkinnitusega helkurmaterjal vastavalt juhendile triikraua abil kleepida. Rippuv helkur kinnitatakse riietele haaknõela ja paela abil; veniv helkurpael tõmmatakse varruka või püksisääre peale.

Helkur tuleb riietele kinnitada nii, et see oleks nähtav võimalikult mitmest suunast. Kuna maanteel peab kõndima vasakpoolsel teepeenral, siis tuleb rippuv helkur kinnitada enda riiete paremale, sõiduteepoolsele küljele, näiteks tasku serva külge nii, et helkur jääb rippuma umbes põlve kõrgusele (umbes samal kõrgusel asetsevad ka sõidukite tuled). Oluline on jälgida, et helkur jope või mantli ääre alt välja paistaks.

Veniva helkurpaela võib samal põhimõttel parempoolse varruka peale tõmmata. Mitme helkuri olemasolul on kõige turvalisem kasutada kahte helkurit korraga, ühte paremal ja teist vasakul küljel.

Õmmeldavast või kleebitavast helkurmaterjalist kujundeid või ribasid tuleks kinnitada rõivaste sobivatesse kohtadesse arvestusega, et helkurid oleksid nähtavad nii eest, tagant kui ka küljelt. Pimedas liikudes suurendab jalakäija ja jalgratturi märgatavust ka hele riietus.

Kuigi helkurikontrolli on plaanis Viimsis veel korraldada, siis, kallid lapsevanemad, palun muretsege oma lapsele helkur põhjusel, et te hoolite oma lapsest ja soovite, et ta jõuaks iga päev tervelt ja turvaliselt koju, mitte sellepärast, et hirm on politseile vahele jääda.