Kuid neile on kasvamas väärikas järelkasv. Tabasalus elavad Henri ja Hannes Anier on kindlalt Eesti noortekoondises. Vanema venna Henri ostis enda ridadesse Stavangeri klubi.

Kuidas vennad nii kaugele on jõudnud? Milline on olnud nende senine karjäär? "Tabasalus oleme elanud viis aastat. Enne seda Tallinnas Kristiines. Sporditegemine algas majaõuel kaaslastega palli toksides," meenutavad Anierid.

Ühel päeval läks aga Henri sõber Lillekülasse Olev Reimi jalgpallitrenni ning kutsus ka teisi kaasa. Noormees läkski ning sattus Martin Reimi isa käe alla treenima. "Eks olin siis vanema vennaga varsti koos treeningutel. Olin küll üle kahe aasta noorem, aga see ei takistanud mind trennis aktiivselt kaasa löömast," lisab Hannes.

Mäng ja õppimine koos

Mõlemad vennad on suurema osa oma jalgpallurikarjäärist olnud Flora süsteemis. Hannes alustas oma karjääri FC Kotkas ning mõne aja pärast liitus samuti Floraga. Algusest peale olid vendade suurteks eeskujudeks Eesti koondise tähtmängijad Poom, Reim, Kristal, Zelinski, Oper ja teised. Varsti märkasid vendi ka koondise treenerid. Esialgu küll noorte tasemel. Mõlemad on mänginud Eesti U-16 kuni U-21 koondistes.

Henri on mänginud paar mängu ka Eesti A-koondise Lõuna-Ameerika turneel. Hannes osaleb tuleval suvel ka U19 EM-finaalturniiril, mille mängud toimuvad kolmes Eesti linnas. Vanemat venda Henrit ootavad ees U-21 mängud.

Kõik treeningud ning mängud on käinud üheaegselt õppimisega. Mõlemad vennad alustasid hariduse omandamist Tallinna Reaalkoolis. Henri Anier lõpetas gümnaasiumi mullu suvel ning on nüüdseksTallinna Ülikooli kehakultuuritudeng. Hannes õpib Gustav Adolfi gümnaasiumi lõpuklas

sis. "Praegu on tihe aeg. Ettevalmistus uueks hooajaks on käimas ning trenne koguneb nädalas koguni kümne kanti, lisaks mõnel nädalal ka treeningmäng. Trennid tuleb omakorda ühildada koolitundidega ja vastupidi, ent hetkel olen hakkama saanud," ütleb noorem vend.

Norra kutsus Henrit

Järgmine nädal viib vennad lahku. Hannes jätkab Floras, kuid Henri sõidab Norra kõrgliigaklubisse. See pole talle esimene välisklubi, sest mängis mõned aastad tagasi ka Itaalias UC Sampdorias.

Kuidas norralased eestlase leidsid? "Hoiti silma peal ja tunti huvi. Käidi siin klubi mängu vaatamas. Ning ka Hispaanias U-21 noortekoondiste mängu jälgimas. Ja siis kutsuti kuu-poolteist tagasi Stavangeri Vikingi meeskonna treeningutele ja testmängudele," räägib Henri Anier. Mees osutus sobivaks ning temaga sõlmiti leping 2014. aasta detsembrini. Varem on Eesti jalgpalluritest sealses klubis mänginud Artur Kotenko.

Viking on pika ajalooga, üle 100 aasta vana suurklubi. Enamuse sellest ajast on kaasa löödud Norra kõrgliigas ning korra on õnnestunud võita ka Inglise liiga tippklubi Londoni Chelseat. "Neil on suured eesmärgid, jõuda ka Euroopa Liigasse," räägib Henri tulevikust.

Millal võivad aga vennad Anierid mängida Eesti täiskasvanute koondises? "Lihtsalt niisama ei tule midagi. Tuleb olla ise mees, tööd teha ja edasi pürgida. Eks siis jõuab ka suurde koondisse," arvavad nad.
___________________________________

Henri Anier
Sündinud 17. detsembril 1990.
Klubid: Valga FC Warrior, FC Flora II ja FC Flora, UC Sampdoria (Itaalia).
Kuulunud Eesti U-16, 17, 19, 21 noortekoondistesse.
Eesti meister aastal 2010 ja 2011 FC Floraga.

Hannes Anier
Sündinud 16. jaanuaril 1993.
Klubisid: Valga FC Warrior, FC Elva, FC Flora II ja FC Flora.
Kuulunud Eesti U-16, 17, 19, 21 noortekoondistesse.
Eesti meister aastal 2011 FC Floraga.