Hiiu Folgi peakorraldaja Astrid Nõlvaku sõnul on just kirikukontserdid olnud läbi aastate ühed populaarsemad. „Paljud on sõitnud tol päeval mööda saart ühest kirikust teise, et saada osa võimalikult paljudest väärtuslikest kontsertidest," tõdeb ta. „Ja on olnud esinemisi, kus vana pühakoda on puupüsti täis."

Pühapäevane kirikukontserdikava näeb välja selline:

Kell 12 - Henry Laks (Reigi kirik)

Kell 13.30 - Lea Salumäe, Teve Laikre ja Piret Veevo (Emmaste kirik)

Kell 14 - Robirohi (Kärdla kirik)

Kell 16 - Merje Kägu ja Jana Abzalon (Kassari kabel)

Kell 18 - Jaak Johanson ja Citra Krista Joonas (Pühalepa kirik)

Kell 19.15 - Ristirahvaregi (Pühalepa vald)

Kokku kõlab Hiiu Folgi käigus Hiiumaal paarkümmend kontserti. Avapäeval pühendub festival Kärdlas pärimusteemale, eelkõige Helgi Põllo ettekandega Pikas Majas ja kultuuririkka jalutuskäiguga põneval Pikal tänaval, aga ka kontsertidega villalaos. Reedesel autorilaulude päeval astuvad Kassari kiigeplatsil üles Orelipoiss, Indigolapsed, Bonzo ning Tarmo ja Toomas Urb. Laupäeval esinevad Kõrgessaares ja Kassaris nii setod kui kihnlased, aga samuti Märt Avandi ja Liisi Koikson. Pühapäev on kirikukontsertide päev.

Rahuliku õhkkonna poolest hinnatud Hiiu Folk leiab aset juba kahe nädala pärast. Pileteid leiab Piletilevist. Festivali nelja päeva passi saab sealt vaid 20 euro eest. Kohtumiseni Kassaris!

Festivali täpse kava leiab kodulehelt www.hiiufolk.ee