Nii toetatakse kõiki lapsevanematest õppijaid, kel lasteaiakoha või lapsele hoidja leidmine võib olla takistuseks hariduse omandamisel. Lapsehoiuteenus võimaldab õppida ka üksikvanematel ja vähem kindlustatud perede lapsevanematel, kuna kool toetab vajadusel õppijaid ka lapsehoiuteenuse, majutuse ja transpordi eest tasumisel.
Õppesessiooni ajal saab väikepere ööbida uues, kõigi mugavustega õpilaskodus, mis asub samuti Suuremõisa külas, koolist ja lasteaiast jalutustee kaugusel.

Hiiumaa Ametikool on Hiiu saare ainus kutseõpet pakkuv kool, mis on avatud õppijatele üle Eesti. Tsükliõpe võimaldab ametit õppida ka töö ja perega hõivatutel.
Mõisakooli missiooniks on kvaliteetse ja paindliku õpikeskkonnana olla atraktiivne ja kättesaadav kogu Eesti õppijatele toetades piirkonna arengut. Hiiumaa Ametikoolis on võimalik õppida õppemaksuta nii kesk- kui põhihariduse baasil, mõnedel erialadel ka põhihariduse nõudeta. Sel aastal võetakse õppijaid vastu järgmistele erialadele: puit- ja kiviehitiste restaureerimine, maastikuehitus, metsamajandus, väikesadama spetsialist, majandusarvestus, väikeettevõtlus.

Dokumentide vastuvõtt ametikooli kestab.