Kolmapäeval läks Leenurm tavalisele jalutuskäigule varem ja lisaks koerale võttis kaasa ka taskulambi, et vaadata, kas lambad on lauta kinni pandud.
Siis nägigi ta 40–50 meetri kaugusel lambaaias kaht kogu.

“Seisime neljakesi ja vaatasime mõned hetked tõtt, siis hakkas mu koer niutsuma ja pani joostes kodu poole, mina järel lohisemas,” rääkis Leenurm, kes on täiesti kindel, et tegu oli huntidega.
“Nägin neid täiesti selgelt ja lähiümbruses selliseid koeri ei ole.”

Kui Leenurm oli koju jõudnud ja veidi rahunenud, helistas ta kohe Marlenile, kes kutsus jahimehed murdmiskohale valvesse. Üks neist, Tiit Paulus, rääkis, et valvas 19. septembri õhtul kella 21-st Harju tuuliku parklas, kuid ei näinud ega kuulnud peale lammaste kedagi.
Kui paarsada meetrit eemal, naaberkoplis olnud lammaste omanik Merike Nigu järgmisel hommikul otse Harju tuuliku juures olevalt karjamaale läks, leidis ta seal suure hulga tapetud ja vigastatud lambaid. “Lambalaipade rida läks üle kahehektarise karjamaa, vigastatud loomad olid koos varjualuses,” kirjeldas Nigu kohutavat vaatepilti.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni jahinduse spetsialist Ivar Marlen, kes sündmuskohtadel käis, ütles, et Harju küla lammaste murdjaks võisid olla needsamad kaks hunti, keda Leenurm nägi.
Eelmine suurem lammaste murdmine oli augusti keskpaigas Kõpus ja pärast seda anti hundi ehk nn nuhtlusisendi küttimiseks luba. Seni pole seda luba realiseeritud ja loa tähtaeg lõpeb 30. septembril