Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on parvlaeva Muhumaa tulek küll oluliselt kergendanud Hiiumaa liini olukorda, ent tipptundidel võivad suvised ooteajad siiski veel venida tundide pikkuseks. „Suvine kinnitatud sõidugraafik Rohuküla – Heltermaa liinil ei võimaldanud ära kasutada laevastiku tegelikku võimsust – eeskätt Muhumaa mahutavust ja kiirust. Näiteks Rohukülas küündisid üldjärjekorra ooteajad 22. juuni õhtul 6-8 tunnini. Laevaliikluse korraldamisega seotud osapooled on operatiivselt arutanud võimalusi graafiku kiiremaks ja paindlikumaks muutmisel suve nädalavahetuste tippaegadel.

Näeme, et tihedama sõidugraafiku rakendamisel saaksime ooteaegu vähendada 1-3 tunnile ning võimalik, et veelgi lühemaks. Seni oli ainus võimalus teha öösel täiendavaid lisareise, et kõik ootajad üle viia. Kuivastu-Virtsu liinil juba käivitunud tihedam sõidugraafik on end igati õigustanud, sest ooteajad enamikul päevadel praktiliselt puuduvad,“ rääkis Treiel.

"Elu on näidanud, et äärmiselt oluline ja vajalik on kahe suure parvlaeva opereerimine Rohuküla - Heltermaa liinil," lisas Hiiu maavanem Hannes Maasel.

Väinamere Liinid on koostöös Hiiumaa ettevõtjate ja omavalitsuste esindajatega ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga töötanud välja lahenduse, mis võimaldab juba käesoleva suve tippaegadel rakendada tihedamat sõidugraafikut. „Soovime tunnustada Hiiu maavalitsuse, Hiiumaa Ettevõtjate Liidu ja Hiiumaa Omavalitsuste Liidu juhte kokkuleppeni jõudmisel,“ lausus Treiel.

Graafiku tihendamisega muutuvad Muhumaa reiside väljumisajad ning lisanduvad reedeti neli väljumist ning pühapäeviti kaks väljumist. Reiside lisamine suurendab ka müüdavate e-piletite hulka. Reisijatel, kes on juba ostnud e-pileti, palutakse kindlasti kontrollida üle reisi väljumisaeg – õiget väljumisaega näeb, kui avada e-pileti kinnituskirjas olev veebilink.

Lisaks hakkame järgmisel nädalal katsetama uut SMS teavitussüsteemi mudatustest neile, kes on piletiostul sisestanud mobiilinumbri.