- Koolirõõm kaob aastatega: kui viiendikest tuleb hommikul rõõmsa tundega kooli veel 86%, siis 12. klassi õpilastest 42%.

- 65% õpilastest hindas läbisaamist õpetajatega heaks, 49% ütles, et õpetajad on õpilastele eeskujuks.
Kõige kriitilisemad oldi 9. ja 12. klassis. Parima eeskujuna toodi välja pikk nimistu õpetajatest (39 nime), kellest aga kõige sagedamini mainiti Mare Penti, Hannele Asveiti ja Ergo Aasa.

- Õhkkonda koolis võib pidada heaks (67% õpilaste hinnang), õhkkonda klassides väga heaks (78% õpilaste hinnang oma klassile).
Kõige kriitilisemad oldi kooli üldise õhkkonna suhtes 12. klassis, klassikliima näitajad olid mullu kõige halvemad 7. klassis.

- Õpilaste hinnangul enamikku vanemaid huvitab, kuidas lapsel koolis läheb, kuid märksa vähem on neid, kes reaalselt teavad, mis koolis toimub. Selgus ka, et nendel lastel, kelle vanemad kooli-elu vastu huvi tunnevad, läheb ka koolis paremini.

- Kui I-IV klassini kuulevad vanemad laste käest õpetajate kohta head, siis hiljem on juba neutraalsed ja positiivsed hinnangud tasakaalus. X-XII kuuleb iga kümnes vanem õpetajate kohta üldiselt halba.

- 41% õpilastest kardab, et koolis võidakse tema asju varastada või lõhkuda. 16% vanematest ütles, et eelmisel õppeaastal varastati tema lapselt koolis midagi - eelkõige oli see I ja II klassi probleem.

- Iga neljas vanem ütles, et tema laps on aasta jooksul kogenud kiusamist või vägivalda (eelkõige III ja IV klassi probleem). Vähemalt üht vägivallajuhtumit nägi pealt 63% õpilastest, korduvate vägivallaaktide tunnistajaks oli kolmandik õpilastest.

- Kõige raskem on koolis 9. ja 10. klassis, kui õpilastest enamiku jaoks ei ole õppimine kerge. Nooremate klasside õpilastest enamiku jaoks on õppimine Pirita koolis kerge, peale paari keerukamat aastat muutus kool enamiku jaoks taas kergeks 12. klassis.

- Enamik lapsevanematest on Pirita Majandusgümnaasiumi üle uhked ning leiavad, et kooli maine on hea. Samuti hinnatakse kooli pakutavat haridust asjakohaseks ning kvaliteetseks ning ollakse valmis kooli soovitama ka oma tuttavatele.

- Lisaks tasub siin paar rida pühendada ka mõne aja eest avaldatud riigieksami tulemustele, mille kohaselt Pirita kooli positsioon võrreldes teistega paranes. Keskmine eksamitulemus kasvas kolme palli võrra ning oli 2011. aastal 62 punkti. Ainete lõikes suudeti keskmist parandada näiteks keemias, geograafias, eesti ja inglise keeles. Keskmine tulemus oli mullusega võrreldes kehvem aga matemaatikas ja vene keeles.

- Kooli teatel asus kevadel gümnaasiumi lõpetanud 79st noorest kõrgkoolidesse õppima 65. Populaarseimad koolid edasiõppimiseks olid Tartu ülikool ja Tallinna tehnikaülikool.