Tseremooniat juhtinud vallavalitsuse avalike suhete nõunik Aet Reinhold juhtis tähelepanu, et seekordsete esinejate hulgas on juba need, kes esimestel kordadel olid päevakangelaste hulgas. Esimesena laulis peagi viieaastaseks saav Emma Brigit Reinloo, keda tervitati esimesel lusikapeol. Kolmandal peol õnnitleti Karoliina Karotamme, kes nüüd juba ilmse esinemisvajadusega lavale läks. Veel laulsid Angela Raidmets ja Kevin Männik. Kõiki lapsi saatis nende lauluõpetaja Eve Olgo.

Vallavanem Eero Plamus ütles oma sõnavõtus, et Märjamaa vallas on alates 2007. aastast, kui Hõbelusikapeod alguse said, sündinud 444 last. Sellel ajavahemikul on sündinud neli paari kaksikuid - kaks paari poisse ja kaks segapaari. Sündide poolest on olnud häid ja kehvemaid aastaid, aga vaid kahel korral on olnud iive positiivne: 2008. aastal +1 ja 2010. aastal +6. Nende aastate jooksul on poiste nimedest olnud populaarsemad Marten, Martin, Markus, Kevin, Karl, Kristofer ja Rasmus. Tüdrukutele pannakse praegu palju nimeks Miia ja Liisi oma mitmete teisenditega. Märgata on vanade toredate nimede tagasitulekut.

Vallavanem sõnas, et Märjamaa vallas on väikelaste arenguks pakkuda häid võimalusi: siin tegutseb beebikool ja ujulas on lastehommikud. Ta avaldas lootust, et ka iive muutub positiivseks. Seejärel algas lusikate üleandmine, mille käigus saali ette toodud päevakangelased muutusid üha tillemaks. Kõige viimasena kutsutud laps oli sündinud 22. märtsil. Kümnendale vastuvõtule oli kutsutud 34 last, kes on sündinud mullu 1. oktoobrist kuni tänavu 31. märtsini ja lisaks kaks last, kes on sündinud mullu suvel väljaspool Eestit, aga kelle koduks on samuti Märjamaa vald.

Kümnendale Hõbelusikapeole kutsutud lapsed

Eliisa Raaliste
Kirsi Pajuste
Karl Jalakas
Oliver Roosi
Kert Mets
Mirabel Mitt
Rando Laatspera
Markus Siiber
Marten Viipsi
Grit Oss
Evert Meri
Maribel Paimre
Kristo Vahtra
Lisete Pernits
Rebeka Rehe
Danila Kristjan
Svistunov
Christofer Leppsalu
Carolin Suurhans
Liisa Laube
Triinu Liise Kidra
Tuule Liis Kann
Sten-Marc Kärt
Loore Lynn Kivisikk
Adeele Männik
Alisia Mägi
Petriina Valtu
Kristel-Helena
Põldmann
Jessica Nööp
Tarvo Aruksaar
Targo Aruksaar
Johannes Jüriado
Aron Altmäe
Rasmus Soomre
Max Udusalu
Hans-Martti Paisu
Merlis Lõkov