Ilmaprognoos lubab 7. juulil toimuva võistluse ajaks väga sooja ilma (kuni 28 C), seetõttu tuletavad korraldajad kõigile osalejatele meelde vedeliku tarbimise olulisust. Kuumas ilmas on vedelikukaotus tavapärasest suurem, kuid õige ettevalmistusega on võimalik probleeme vältida. Triatlon algab ujumisosaga Valdeku karjääris, eile näitas termomeeter seal 18 kraadi veesooja.

Saku triatlon on selle suve Eesti karikasarja neljas etapp ning Jane Oidekivi sõnul tuleb spordipidu uhke ja kaasakiskuv. "Parim paik võistluse jälgimiseks on pealtvaatajatele võistluskeskuses, siit näeb nii ujumist, jooksu kui ka vahetusalas toimuvat. Samas saab ratturitele kaasa elada ka Saku tänavatel," teatas Jane Oidekivi.

Seoses Saku triatloniga on võistluse ajal suletud Trapi tee ning kuna triatloni jalgrattasõit toimub Männiku teel Saku ja Tallinna vahelisel lõigul, piiratakse seal sõidukiirust 50 kilomeetrini tunnis. Saku alevis juhivad liiklust reguleerijad.

Korraldajad panevad rõhku ka võistlejate turvalisusele. Ujumisdistantsidel on järvel paatidega päästjad, rattadistantsi kontrollivad turvaauto ja mootorrattad. Võistluskeskuses on kohal meditsiinipersonal.

Osalejail ei tasu karta tühja kõhtu, sest võistluskeskuses on korraldatud toitlustus ja avatud puhvet. Sporditarbeid pakuvad Tristore, Matkasport, Jooksuekspert, Speedo. Lapsed saavad lustida juhendajatega lastealal, kus viiakse läbi mänge, töötube ja võistlusi, avatud on batuut.

Kel võistlemiseks jalgratas puudu, saavad spordivahendi laenutada Citybike'i rattalaenutusest. Hea on ratas broneerida, nii on valik suurem ja sõiduriista olemasolu kindel.

Saku triatloni korraldab 21CC Triatloniklubi. Lisainfo distantside, stardiaegade ja korraldusliku poole kohta on kättesaadav aadressil www.21cc.ee/saku.