Järgmisena jagas T igaühele suure õuna ja ütles, et sellest teeme luige. Ja tõepoolest, vaid kümnekonna osava lõikega said kõik mehed taldrikule järgmise kaunistuse. Minu oma meenutas küll rohkem parti, aga lind on lind. Sama hooga tegime teisest õunast liblika.

Nüüd läks asi põnevaks – asusime hommikusöögi „pearoa” kallale, milleks oli müstiline poseeritud muna peekoni ja Hollandi kastmega. Pošeeritud (kooreta keedetud)munade tegemiseks ajasime pool potti vett keema. Seejärel pott tulelt ära ja keev vesi lusikaga pöördesse. Kaks toorest muna väikesesse kaussi ja lumpsti keerlevasse vette. Viie minuti pärast oligi kaks pošeeritud muna valmis. Pärast kodus ütles abikaasa Piret, et vau, need on ju need Anni Arro uputatud munad – ma pole nende tegemist veel julgenud ette võtta.

Kahe portsu Hollandi kastme jaoks läheb vaja kolm munakollast, pool pakki võid, pool sidrunit, törts soola ja musta pipart. Või pannile sulama, munad-sidrunimahl-sool-pipar purustisse ja purusti käima. Sulavõi otsa, segada veel ja hollandi kaste missugune!

Kolmas hommikusöögi komponent on kolm praetud peekoniviilu, mis tuli ajada pannil kuumaks ja asetada krooni, luige ja liblika kõrvale taldrikule röstitud seemneleiva peale. Peekoni asemel saab kasutada ka soolalõhet.

Peekonite peale üks uputatud muna ja kaste + mõned varred murulauku ja ongi hommikusöök valmis!

Kutsusin poisi ülakorruselt alla, et talle uhkusega oma meistriteost pakkuda. Kaaren jõudis kohale, vaatas taldriku üle ja ütles T juuresolekul: „Mul ei olegi enam isu.” Purskasime T-ga naerma ja asusime isetehtud hommikusööki nautima. Maitses ülihea!

T NIPID:
• Värske muna munavalge
ei ole vesine, vaid hoiab
kokku!
• Peekonit prae kerge
veekihi peal, siis jääb liha
mahlaseks!
• Naise (ja ta sõbrannade)
südame võitmiseks üllata
teda köögis

Kommentaar
Meestele suunatud kokkamiskursus „Hommikusöök voodisse“ ei toimunud mitte mõnes pealinna uhkes lokaalis, vaid hubases koduköögis Tuula külas Ussisoo talus. Nimelt resideerub seal popi Kalamaja kohviku Diip üks omanikest Eveliis Kund-Zujev.

Miks selline pühapäevahommikune häppening üldse toimus, kommenteerib Eveliis ise: „Poolkogemata sattusin ma Instagramis nägema pilti imelisest hommikusöögist, mida ühe Norra blogija mees oma naisele igal hommikul voodisse toob. Ei läinud kaua, kui Norra naised palusid ka nende meestele hommikusöögi valmistamiseks kursus korraldada.

Mõtlesin, miks mitte korraldada midagi sarnast ka Eesti meestele. Me kohtusime Tine ja Thorleifiga, kellele mõte väga meeldis ,ja nii see üritus välja reklaamitud saigi. Pean tunnistama, et korraks ma kartsin, kas leiame piisavalt mehi, kes oleksid nõus osalema. Õnneks ei olnud nende meeste leidmine keeruline, me pidime inimestele ära ütlema, sest meie tilluke koduköök Saue vallas seab omad piirid. Me oleksime võinud minna lihtsama vastupanu teed ja korraldada ürituse oma restorani köögis, kuid see ei tundunud õige. Tahtsime kursuse läbi viia hubases ja koduses keskkonnas, sest koolituse mõte ju oligi näidata meestele, kui lihtne on koduste vahendite ja vähese vaevaga hommikusöögi valmistamine.

Ise jäime üritusega väga rahule ,aga peamine on see, et ka mehed läksid siit ära positiivsete emotsioonidega. Hommikul saatsid naised mulle pilte uhketest hommikusöökidest, mis nende mehed olid valmistanud. See annab põhjust uskuda, et üritus läks korda.“