Mõningast muret tekitas lasteaiarühma päevakava, sest sageli esineb päevakavas ettenähtud tegevustes muudatusi. Mingil määral võib muudatuste põhjuseks olla nii lastele kui ka õpetajatele uus olukord, sest koolimajas tuleb arvestada paljude asjaoludega. Kindlasti muutub aja möödudes kõik paremaks ning lapsed saavad osa kõigist toredatest tegevustest.

Ees ootab nii sisehindamine kui kooli kokkutulek

Käesoleval õppeaastal on Käru põhikoolis kavas läbi viia sisehindamine, mis aitab tähelepanu juhtida kooli kitsaskohtadele. Eesmärk on, et Käru Põhikoolis oleks tore õppida ja õpetada ning lapsevanem teaks, mis koolis toimub.

Põgusalt arutati tuleval aastal kavandatavat Käru kooli vilistlaste kokkutulekut. Otsustati liituda tervist edendavate koolide ja lasteaedadega, mille tulemusel kasvab laste teadlikkus tervislikest eluviisidest.

Elavat arutelu tekitas küsimus, kas on vajadus muuta lasteaiarühma lahtiolekuaegu. Otsustati, et küsitletakse lapsevanemaid ning selle tulemusel tehakse vajalikud muudatused.

Arutleti, kas Käru Põhikool peaks liituma „Kiusamisvaba lasteaed" projektiga. Leiti kui õpetajad on nõus ja neile koolitusajad sobivad, on liitumine tõenäoline. Lasteaiaõpetaja Liia tegi ettepaneku, et lasteaiamänguväljakut võiks täiustada nukumaja ja väikeste kiigega. Lisaks juhtis ta tähelepanu sellele, et koolilapsed käivad samuti mänguväljakul, kuid ei arvesta oma keharaskusega, mille tulemusel võivad tahtmatult mänguväljaku atraktsioone rikkuda. Edaspidi teavitatakse lapsi, milliseid atraktsioone kasutada võivad, sest mänguväljak on lastele ja ka lapsed ise saavad palju kaasa aidata, et mänguväljak ilus ja korras oleks.

Nii mudilased kui õpilased on uue olukorraga kohanemas

15. oktoobril koguned Käru kooli ligi 30 lapsevanemat - peeti lasteaiarühmade lastevanemate koosolekut.

Kooli direktori Reelika Lippuri sõnul on hirmud kooli õpilaste ja lasteaiarühmade mudilaste ühes majas toimetamise kadunud. Septembrikuust alates on harjutatud koos toimetamist. Õpilased on harjunud mudilastega majas ja mudilased suuremate laste liikumiste ja tegevustega. Põgusalt peatuti ka toimunud sündmustel ja tegevustel rühmades.

Igapäevaste teemadena tuli taas üles õpetajate palve laste riiete märgistamisest, sest garderoobis on kokku 28 lapse riided ja paratamatult kipuvad need aeg-ajalt nagi asemel eksima pinkidele või põrandale. Õpetajad ja asendajad vajaksid aga selget ülevaadet, mis kellelegi selga ja jalga läheb. Samuti vajab iga laps varuriiete komplekti, sest kunagi ei tea, millal juhtub äpardus söögilauas, riided lähevad märjaks õues või värvib laps pool pilti särgile. Soovi korral võib vanem lapsele kaasa panna põlle    kunstitunnis kasutamiseks.

Mudilaste vanemad soovivad huviringide pakkumist

Lapsevanemad kurtsid koolipoolse kehva teavitamise üle. Kooli poolt lubas direktor parandada info liikumist. Loomisel on kooli kodulehele blogi, kus edaspidi saab kiirelt vahetada infot lastevanemate ja kooli vahel. Lisaks saavad lasteaia õpetajad kasutada lapsevanemate e-posti nimekirja.

Lapsevanemail paluti kinni pidada lasteaia lahtioleku aegadest, mis praegu on 7.30 - 18.00. Kui on vajadus neid aegu pikendada, siis tuleb teha sellekohane põhjendatud ettepanek. Praegune eelarve paraku ei võimalda pikemat lahtiolekut.

Lapsevanemad tundsid huvi lasteaia laste huviringide käivitamisest. Praegu peale koolieelikutele toimuva inglise keele ringi, mida juhendab nende oma rühma õpetaja rühma päevakava raames,  muud ei pakuta. Küll on lastel kaks muusikatundi ja kaks erinevat liikumisetundi nädalas. Lapsevanemate huvi korral tuleks teha koolile aga konkreetsed ettepanekud. Samuti on oodatud lastevanemate poolsed ettepanekud ise mõne huviringi juhendamiseks või rühma sündmuste läbiviimiseks.

Peatuti ka kooli katuse teemal, mis vajab kapitaalset remonti ning koolimaja ümbruse valgustamisel. Praegu on maja ümbrus õhtuti kottpime.