Seega ootasid ees üleminekumängud meistriliigas eelviimaseks jäänud Balti Betooni võistkonnaga. Omavaheline paremus selgitati kahe mängu kokkuvõttes.

Esimene omavaheline mäng lõppes Väike-Maarja spordihoones Balti Betooni võistkonna paremusega 76:52, mis ei jätnud erilisi lootusi kahe mängu kokkuvõttes meistriliigasse tõusmiseks.

Hulja võistkonna parimad esimeses mängus olid 15 punktiga võistkonna kapten Raigo Pärs ja Mardo Mäeots. Martin Murumägi panustas 9 ja Allan Lust 6 punkti. Teine mäng Kadrina spordihoones algas samuti Balti Betooni dikteerimisel, kes sai esimese poolaja lõpuks 35:30 eduseisu.

Mängu teist poolaega alustas Hulja võistkond seega kahe mängu kokkuvõttes lootusetus 29 punktilises kaotusseisus. Spordimeeste vana tarkus, et „pall on ümmargune" sai veelkordse kinnituse mängu teisel poolajal saali kogunenud publiku harvanähtavalt valjuhäälsel kaasaelamisel.

Kokku mängus 39 punkti visanud Martin Murumägi ja 19 punkti panustanud (sealhulgas 5 tabavat 3-punkti viset) Jürgen Ringmetsa eestvedamisel haarati mänguohjad oma kätte ja lõpuks näitas tabloo Hulja võistkonna paremust 79:55. Seega kahe mängu kokkuvõttes oli seis 131-131.

Järgnenud lisaaeg lõppes seisuga 12:12. Teisel lisaajal õnnestus saavutada lõpuks võit 12:10 ja seda suuresti tänu korvialuses tsoonis valitsenud Kaarel Pomerantsile, kes viskas ka viimase võidukorvi. Lisaks eelpoolnimetatuile panustasid võitu Raigo Pärs 13p ja Ivo Järvala 12p.

Korvpallihooaja õnnestumisele aitas kaasa Kadrina vallavalitsuse toetus, eraldi tänu veel Raigo Pärsile ja Mehis Täpile.