Peab vist kohe ütlema, et hulkuv koer ei võrdu kodutu koeraga. Hulkuda võib koer ka sel puhul, kui ta on liiga madalast aiast üle hüpanud või on peremees ta ise välja lasknud. Ja peremehega koerad ongi ohtlikumad olles tavaliselt hästi toidetud ja jõulised.

Juba talvest alates võib Kooli tänava ja Õhtu pst kandis näha musta, saksa lambakoerast pisut väiksemat koera järelvalveta ringi jooksmas. Nüüd seoses kevade saabumisega on neid näha lahtiselt päris mitmeid – musti ja punaseid.

Kui volikogu liikmed loevad ajalehti, siis nad teavad, et koerapidamisega on lood Eestis väga halvad. Nimelt on sisse toodud igasuguse kontrolli puudumist kasutades tigedaid murdjakoeri, kes saavad segaverelisi järglasi ja lõpuks ei tea keegi, kelle nahas ohtlik murdja on. Maailma näinud ajakirjanik ütleb, et kusagil maailmas pole sellist kaost koerapidamises kui meil (vast ehk siis Venemaal??). Nimelt leiab ta, et tigeda koera pidamine võrdub laskeriista omamisega ja selleks peaks olema eriluba. Ei tea missuguste geenidega koerad on murdnud loomi ja inimesi. Praegu on metskitsede olukord eriti raske, kuna lumekoorik vigastab nende jalgu, olen ise näinud murtud metskitse karvatutte (muud pole enam järel) Tapa linna piiresse kuuluval alal.

Arvan, et inimesed, kes näevad lahtiselt jooksvaid (just hästi toidetud) koeri, peaksid sellest kohe vallavalitsusele teada andma. Vaevalt liikuv nälginud (kodutu) koer pole nii ohtlik kui hästi toidetud loom.
Kas lahtiselt ringi jooksva hästi toidetud koera omanik rikub avalikku korda või ei? Kas politsei peaks sellele reageerima?

Loodetavasti saab vallavolikogu aru, et selline koer on ettearvamatu ja ohtlik ning omanikku tuleks stimuleerida oma looma eest vastutama. Või peame ootama, kuni mõni inimene ära murtakse?